•   
  •   

Večeras je svečanim euharistijskim bdjenjem počeo Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, koji se održava danas i sutra u Solinu.

Susret se, u organizaciji Ureda HBK za život i obitelj te (nad)biskupije domaćina, organizira svake tri godine. Prvi susret, pod geslom “Zajedno u Kristu”, održan je 5. lipnja 2011. na zagrebačkom Hipodromu pod predsjedanjem pape Benedikta XVI. Drugi je održan 19. travnja 2015. u Trsatskom svetištu u Rijeci pod geslom “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske”.

Euharistijsko bdjenje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a prigodnu propovijed je izrekao dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić. Na molitvenom bdjenju pjevao je zbor mladih „Krstitelj“ s Trstenika.

Sutra je na rasporedu središnji dio susreta. Uvodni molitveni program počinje u 9 sati,  svečano euharistijsko slavlje je u 10 sati, a misu predvodi mons. Marin Barišić.

U 12 sati na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika uz hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, Rim, Abba i zbor Mihovil.  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime