Zoran Erceg osuđen je na 15 dana zatvora, uvjetno na 12 mjeseci, jer je vikao da je Franjo Tuđman zločinac. To znači da u idućih godinu dana ne smije ponoviti djelo jer će ići 15 dana u zatvor. No, zabrana stupa na snagu tek po pravomoćnosti presude, piše Index.hr.

Erceg je nakon presude rekao kako se ide slikati kraj spomenika. Tamo je stigao nešto poslije 11 sati.

“Sramotno je da se spomenik diže ratnom zločincu koji je unazadio Hrvatsku. Franjo Tuđman je ratni zločinac. Nastavit ću govoriti o ratnim zločinima, ne kako bih naštetio Hrvatskoj vojsci nego kako bih je očistio od kukolja”, rekao je Erceg ispred spomenika Tuđmanu, a nedugo nakon toga došla je policija.

“Trebate se sramiti da štitite ovog ratnog zločinca”, rekao je Erceg.

“Pazite što govorite”, rekao mu je jedan policajac.

Policija je potom legitimirala i novinare.

“Gospodin je rekao da ću opet u zatvor. On već zna da ću u zatvor”, rekao je Erceg nakon što mu je policajac rekao da će ići u zatvor.

“Monstrum slobodno šeta Zadrom, cijela obitelj pretučene djevojke se mora bojati. A ovdje četiri policajca dolaze”, rekao je Erceg nakon što su se pojavila još dva policajca, javlja Index.hr.

Potom je uslijedila rasprava s jednim od policajaca. Policajac je kazao da ga Erceg vrijeđa.

“Djeco, ne mogu vam reći da bježite iz Hrvatske. Žao mi je to govoriti jer onda imam osjećaj da sam džabe bio u ratu. Ali onda ne znam što bih vam sugerirao? Da ostanete i protratite svoju mladost kao što sam je ja protratio zbog ovakvih ljudi?

Ja imam obavezu zbog mojih poginulih ratnih drugova, želim dati do znanja da se sačuva uspomena zbog čega su oni poginuli? Posebno za čije materijalne interese? Svi su se ti ljudi obogatili, a mi koji smo bili u ratu nemamo za vlak od Splita do Zagreba?”, rekao je Erceg.

“Sramotno je da se policajac onako raskopčan smeta gradom”, dodao je.

Potom se kraj spomenika Tuđmanu slikao s presudom. Potom je prišao drugi policajac i popričao s Ercegom i situacija se razriješila.

“Hvala vam što ste prišli na taj način. Što ste svojim pristupom sačuvali dignitet hrvatskog policajca”, rekao je Erceg drugom policajcu, piše Index.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime