EPILOG SKANDALA U KNINU Hrvatska šalje prosvjednu notu Srbiji!

Policijska uprava je upoznata s predmetnom objavom te provodi izvide kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti koje će definirati daljnje poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti policije


Veliku buru je izazvao potez Miloša Stojkovića koji je posljednjih nekoliko dana boravio u Republici Hrvatskoj, a sa širim izaslanstvom iz Srbije posjetio je i Dalmaciju. Među mjestima koja je posjetio bio je Knin.


U privatnom angažmanu u utorak rano ujutro popeo se na Kninsku tvrđavu gdje je emitirao uživo na svome Facebooku te je izrekao, blago rečeno, skandalozne stvari.

“Evo nas u Kninu, na srpskoj okupiranoj teritoriji. Ovo je Kninska tvrđava. Bili smo u Zadru, Benkovcu, Žegaru, Đevrskama. Sada smo opet u našoj Krajini. Živela Srbija odavde i živela srpska Krajina. Ovde slave takozvanu Oluju. Mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak srpska Krajina. Vidite ovde na vrhu je njihova zastava, dat će Bog da jednoga dana vratimo našu. Iz Knina idemo u Zagreb, da se tamo sretnemo s našom braćom…

Upravo me zovu novinar da dam izjavu, a srest ćemo se i s gradonačelnikom Knina. Koliko je Kosovo i Metohija srpska, toliko je i Knin naš i Republika Srpska Krajina naša. Pa da vas pozdravimo iz svete RSK…” – dio je skandaloznog govora održanog na Facebooku uživo koji je naknadno uklonjen.

Na to je reagirao i gradonačelnik Knina Marko Jelić, koji je Stojkoviću poručio da se srami.

SKANDAL U KNINU Gradonačelnik Jelić bijesan: “Miloš Stojković, sramite se! Tužni, kukavički i licemjerni postupak”Večeras je reagiralo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. I oni su osudili taj potez.– Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana izaslanstva predvođenog državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tijekom posjeta Republici Hrvatskoj te odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vrijeđa Republika Hrvatska te propagiraju poražene velikosrpske ideje.

Posebno izražavamo žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila dio službenog izaslanstva iz Republike Srbije, za što očekujemo službenu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje.

Policijska uprava šibensko-kninska upoznata je s predmetnom objavom te provodi izvide kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti koje će definirati daljnje poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti policije.

S tim u vezi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uručit će prosvjednu notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
2
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime