Ella Dvornik: Čekala sam 7 sati da darujem krv, nitko nije napustio red

Stotine građana diljem Hrvatske odazvale su se pozivu, što je dovelo do formiranja dugačkih redova i višesatnog čekanja ispred bolnica


Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu sinoć je pozvao građane da doniraju krv jer su im zalihe minimalne. Stotine građana diljem Hrvatske odazvale su se pozivu, što je dovelo do formiranja dugačkih redova i višesatnog čekanja ispred bolnica.


Svoje iskustvo opisala je i Ella Dvornik koja je uputila i nekoliko savjeta onima koji odluče darovati krv.

“Ja sam stigla u 11 sati. Red je bio u zmijici skroz do rotora! (Crtež je u prilogu, ovo crveno su sve kao ljudi). Svako malo prođu sestre s kavom i čajem, sokovima i slatkišima. Pekare i restorani su isto donosili neke sitnice za ekipu koja je stajala u redu i za osoblje. Energija je pozitivna i dobra, i ljudi se stalno priključuju. I pričaju jedni s drugima. Međutim meni je trebalo 7 sati da dođem na red! Ako odete u Petrovu 3 donirati krv, dobro se obucite i ponesite nešto za jesti za svaki slučaj. Nemate gdje sjesti! Satima stojite isključivo na nogama dok ne uđete u zgradu (ako netko ima neke poteškoće i ovo mu je dobar info) ako vam nije hitno, probajte radije idući tjedan jer mislim da su u ova dva dana baš puno skupili i nema potrebe da 7 sati stojite vani i čekate”, napisala je Ella te je dodala kako nitko nije odustao od čekanja, prenosi Index.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime