Za ovaj posao moraš biti faca- poručuje popularni netipični profesor. O kome je riječ?

Bilo da ste dijelom stare ili nove školske generacije zasigurno ste čuli za najpoznatijeg srednjoškolskog splitskog profesora Borisa Škifića.

Teatralan i uvjerljiv predavački nastup, velika ljubav prema pisanoj riječi, ali i drugačiji pristup izvođenju nastave samo su dio onoga što možete čuti o profesoru Škifiću, uz opaske da bi svi voljeli barem jedno prisustvovati njegovom satu.

Boris Škifić profesor je hrvatskog jezika i književnosti u 2. Jezičnoj gimnaziji u Splitu, a iako broji sitno do mirovine (još tri godine) i dalje intenzivno formira mlade “jezičare”.

Na pitanje kako ih motivira s jednakim entuzijazmom progovara kako ih -stalno provocira, tjera da razmišljaju, promišljaju te svakoj tematici pristupaju kritički.

Za ovaj posao trebaš biti faca! – poručuje Škifić, a djeca ti moraju vjerovati.Kao profesor ti si čudotvorac, svaki dan radiš čudo, a sat na kojem se moji učenici nisu smijali je izgubljen- riječi su profesora na kojem i nakon ovoliko godina staža vidite da istinski uživa u obrazovanju i formiranju učenika u moralne ljude.

Dramska grupa

Prof. Škifić je i posebno ponosan na svoju dramsku grupu.

Kada se tek pridruže djeca mucaju, ne znaju govoriti, a ja od njih napravim glumce. Stipe Radoja- moj učenik, naprosto je rođeni glumac. Trenutačno su na splitskoj akademiji čak tri moja učenika: Petra Krolo, Zdravko Vukelić i Tihomir Šiško. Smisao života je isključivo plemenitost, a kada ispunjavate tuđe snove tada vam je misija tu plemenitost pretvoriti u stvarnost.

Predstave Kako je počeo rat u mojoj gimnaziji i Smrt Luke Ritza/Lukino evanđelje samo su dio onoga što “proizvodi” dramska grupa profesora Škifića.

A što je odgovorio na važna pitanja o općoj pismenosti, kulturi ponašanja i ponešto o književnosti provjerite u novom videu Dvi- tri riči.

POVEZANI SADRŽAJ:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime