Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. travnja 2020. ispitalo privedenog državljanina Republike Srbije (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine krađom i iznudom te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom, piše ezadar.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak između 15. ožujka i 15. travnja 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenika u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednost 30.000,00 kuna, oštetivši oštećenika.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik od 1. ožujka do 23. travnja 2020., u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gdje je koristio apartman zajedno s oštećenikom (porijeklom iz Bosne i Hercegovine i musliman), zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjeri, učestalo govorio oštećeniku da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga ustraši, upućivao mu razne pogrdne i prijeteće riječi, a sve u vezi s oštećenikovom vjeroispoviješću i nacionalnošću. Opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo strah i poniženje zbog njegovih vjerskih i nacionalnih osjećaja.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od početka ožujka do 23. travnja 2020. u  Pakoštanima, nakon što je od oštećenika naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od 550,00 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, uz primjenu nasilja i prijetnji prema oštećeniku, natjerao ga da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge, navodeći da mu na vraćeni iznos od 550,00 kuna zaračunava kamate tako da ukupno od njega traži vrijednost od 7.500,00 kuna, piše ezadar.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime