DRAMA NA VELEBITU Policija i HGSS tragaju za dvojicom muškaraca

U tijeku je potraga u vrlo teškim uvjetima


Dvojica muškaraca u dobi od 41 i 24 godine nestala su na Velebitu na predjelu Tulovih greda. Tamo su se, kako Večernji doznaje iz Zadarske policije, uputili još u utorak najvjerojatnije na planinarenje no nisu se vratili te je u petak ujutro oko 9 h o njihovu nestanku obaviještena policija.


Zadarska policija je već nakon pola sata na Majstorskoj cesti koja vodi na predio Tulovih greda na Velebitu pronašla njihov automobil marke Peugeot međutim nisu našli i ovaj dvojac. Večernji doznaje da još uvijek nije potvrđeno jesu li dvojica muškarca išli planinariti ili ne ali se pretpostavlja da je o tome riječ. Zašto je policija o njihovom nestanku obaviještena tek 3 dana od njihova polaska na Velebit još uvijek nije poznato, no činjenica je da su na području na kojem se u petak pretraživalo i tražilo dvije nestale osobe izrazito teški zimski uvjeti. – Obavijestit ćemo vas o svemu tijekom dana – rekla je za Večernji list Ivana Grbin, glasnogovornica Zadarske policije.

– U toku je potraga na području Tulove Grede – Dušice u vrlo teškim uvjetima. Traže se dvije muške osobe – istakli su u petak oko 14 sati iz GSS-a i objavili fotografiju teških zimskih uvjeta gdje traje potraga. Na fotografiji je vidljivo da je puno snijega, prisutna i magla. Unatoč strahovanjima, na tom području ima i mjesta gdje se dvojac privremeno mogao skloniti u slučaju potrebe i svi se nadaju da će planinari ipak biti pronađeni živi i zdravi. – U tijeku je potraga za dvije osobe na području Malog Alana i Dušica na južnom Velebitu. Spašavatelji iz Stanice Gospić, Zadar i Rijeka prilaze iz tri pravca prema planinarskom skloništu na Dušicama. Vremenski uvjeti vrlo loši – izvijestili su iz gospićkog GSS-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
8
Grrr
6
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime