Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su 20. listopada 2019. godine oko 3.15 sati  u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu, fizički napali dva američka državljanina u dobi od  24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka  lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

Tamnoputi gay mladići su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci. Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće skupine muškaraca.

– Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive -, ispričao je tada jedan od napadnutih.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19 i 33- godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela.

Kriminalističko istraživanje je nastavlja.

                                

 

 

 1 KOMENTAR

  1. A koji je bio motiv ako nije bila MRznja spram rase i razlicitosti.??? !!!???
    Bilo je vec slucajeva da su crnci u tome kraju, bili pretuceni samo radi drugacije boje koze i rase i bez “tverkanja”. To je cista rasna diskriminacija kao sto je bila i u ovom slucaju.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime