DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE U Zadru pretukli američke gej vojnike jer su ‘twerkali’ u noćnom klubu

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su 20. listopada 2019. godine oko 3.15 sati  u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu, fizički napali dva američka državljanina u dobi od  24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka  lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.


Tamnoputi gay mladići su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci. Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće skupine muškaraca.

– Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive -, ispričao je tada jedan od napadnutih.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19 i 33- godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela.


Kriminalističko istraživanje je nastavlja.

                                 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. A koji je bio motiv ako nije bila MRznja spram rase i razlicitosti.??? !!!???
    Bilo je vec slucajeva da su crnci u tome kraju, bili pretuceni samo radi drugacije boje koze i rase i bez “tverkanja”. To je cista rasna diskriminacija kao sto je bila i u ovom slucaju.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime