Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Dovoljno je svega tri začina za prefini pečeni krumpir

Ako pokušavate smanjiti količinu soli koju konzumirate tijekom dana, ovaj recept za pečeni krumpir sjajan je izbor
D.D. / Foto: Pixabay25. travnja 2025. 08:31
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Pečeni krumpir sjajan je prilog brojim jelima – bez obzira servirate li ga uz mesno pečenje, ribu ili povrće. Najfiniji je pečeni krumpir koji je hrskav izvana, a mekan i pahuljast iznutra.

Ako pokušavate smanjiti količinu soli koju konzumirate tijekom dana, ovaj recept za pečeni krumpir sjajan je izbor.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

On, naime, ima fantastičan okus i bez dodatka soli. Dovoljno ga je začiniti s dimljenom paprikom, origanom i češnjakom u prahu te ga dobro premazati uljem prije nego što ga stavite u pećnicu, piše Punkufer.

Pečeni krumpir bez soli - sastojci:

  • 700 g krumpira za pečenje
  • 2-3 žlice ulja
  • 1 čajna žličica dimljene paprike
  • 1 čajna žličica origana
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu

Pečeni krumpir bez soli - priprema:

  • U veću posudu stavite ulje, dimljenu papriku, origano i češnjak u prahu i sve dobro promiješajte. U ovu mješavinu dodajte oguljeni krumpir koji ste narezali na manje komade. Dobro premažite krumpir začinima, pa ga prebacite na lim za pečenje.
  • Posložite krumpir u jednom ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Stavite krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite ga oko 45 do 55 minuta, odnosno dok krumpir nije pečen do kraja i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  • Poslužite pečeni krumpir s prilogom po želji. Dobar tek!
Moja reakcija na članak je...
Ljubav
51
Haha
5
Nice
58
What?
10
Laž
6
Sad
7
Mad
10
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Netko je u Splitu od danas bogatiji za gotovo 700.000 eura
9
min
Netko je u Splitu od danas bogatiji za gotovo 700.000 eura
Solin ulaže u mlade: Gotovo 240 stipendija za izvrsne učenike i studente
16
min
Solin ulaže u mlade: Gotovo 240 stipendija za izvrsne učenike i studente
Drama oko murala u Supetru. Građani ustali protiv uklanjanja HOS-ovog grba. Evo što o svemu kaže supetarska gradonačelnica
52
min
Drama oko murala u Supetru. Građani ustali protiv uklanjanja HOS-ovog grba. Evo što o svemu kaže supetarska gradonačelnica
Bolest hara Hrvatskom, liječnici upozoravaju da lijekovi nisu zamjena za cijepljenje
1
sat
Bolest hara Hrvatskom, liječnici upozoravaju da lijekovi nisu zamjena za cijepljenje
Sudarili se auto i motocikl u Kaštelima, dvije osobe ozlijeđene
1
sat
Sudarili se auto i motocikl u Kaštelima, dvije osobe ozlijeđene
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    16. prosinca 2025. 08:16
  • Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    16. prosinca 2025. 00:46
  • DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    16. prosinca 2025. 00:58
  • EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    16. prosinca 2025. 10:11
  • Kerum izlazi s Bilica i prije vikenda?
    Kerum izlazi s Bilica i prije vikenda?
    16. prosinca 2025. 15:03
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.