Hrvatska radiotelevizija (HRT) je odlučila da će se Dora 2021. održati 13. veljače iduće godine u Opatiji – dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili.

HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati – ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

“Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. – i vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama”, izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj.

“Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju”, dodaje Uršula Tolj.

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista, koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu, u svibnju 2021. godine.

“Dora je festival koji samo još dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize” – naglasio je pak Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić pohvalivši pritom i odličnu suradnju s Gradom Opatijom, s kojim HRT ima potpisan dvogodišnji ugovor za ugošćavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime