Domovinski pokret: “Pozivamo sve političke subjekte u Trogiru na zajedničku borbu za spas Brodotrogira”

"Žalosti nas činjenica da nikome nije stalo do običnog malog škverskog radnika. Orijentacija kompletne zemlje isključivo na turizam prijetnja je opstojnosti ove države"


Domovinski pokret Trogir daje punu podršku radnicima Brodotrogira u borbi za spas ovog, nekada, ponosnog industrijskog giganta. Radnici Brodotrogira bore se za svoje osnovno ustavno pravo – pravo na rad.


– Naša je obveza, kao sugrađana, da im barem solidarnošću izrazimo podršku. Bez obzira na stranačke boje, bez obzira na međusobno oprečna politička stajališta, pozivamo sve građane Trogira da podrže naše sugrađane koji se bore za svoju egzistenciju. Ovdje se brani čovjek, ovdje se brane posljednji ostaci industrije u Dalmaciji.

Nažalost, izostanak solidarnosti tokom svih ovih godina doveo je do činjenice da su nam najvrijednija industrijska postrojenja, tvrtke koje su mogle opstati u tržišnim uvjetima, uništene zbog pohlepe za atraktivnim lokacijama namijenjenim stanogradnji i turizmu. Upravo bi turistička, odnosno nautička, djelatnost mogla presuditi i Brodotrogiru.

Žalosti nas činjenica da vlada i županija nijemo promatraju proces propadanja jedne perspektivne tvrtke. Žalosti nas činjenica da nikome nije stalo do običnog malog škverskog radnika. Orijentacija kompletne zemlje isključivo na turizam prijetnja je opstojnosti ove države. To nam je najbolje pokazala aktualna pandemija koronavirusa.

Mi nismo nesposoban narod! Mi smo vrijedan i ponosan narod sposoban vlastitim rukama graditi i proizvoditi, to smo već dokazali. Ovim putem pozivamo Vladu RH, koja je Brodotrogir prepustila aktualnom vlasniku, da spriječi otimačinu Brodotrogira od Trogirana, – poručila je Emilija Ćudina, povjerenica Domovinskog pokreta za Trogir.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime