Gradovi Sinj i Trilj i ove su godine u svojim proračunima osigurali sredstva za kupnju radnih bilježnica za sve osnovnoškolce.

Kupnju obveznih radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020. Grad Sinj realizirat će s knjižarama koje su se javile na javni poziv. Riječ je o knjižarama Papirko BB i Školska knjiga, Poslovnica Sinj s kojima je Grad Sinj već zaključio sporazume o suradnji.

Zahtjevi za kupnju obveznih radnih bilježnica s pripadajućom dokumentacijom podnose se u sjedištu osnovnih škola koju učenici pohađaju, počevši od 19. kolovoza 2019. godine, a mogu se podnijeti najkasnije do 6. rujna 2019. godine, javlja Ferata.

Prilikom podnošenja zahtjeva roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje, osnovne škole dodijelit će vaučere u određenoj novčanoj protuvrijednosti, posebno za svaki razred osnovne škole, a vaučeri će se moći iskoristiti prilikom kupnje obveznih radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020. u navedenim knjižarama, koje će biti naznačene i na samom vaučeru.

Predbilježbe za nabavu obveznih radnih bilježnica u navedenim knjižarama već su počele i trajat će do 20. kolovoza 2019. godine.

Grad Trilj, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola ‘Trilj’ i ‘Stjepan Radić’ dogovorio je nabavku radnih bilježnica za sve osnovnoškolce. Za tu namjenu u gradskom proračunu osigurana su sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna. Radne bilježnice, iz obveznih i izbornih predmeta, učenike će dočekati na klupama, prvoga dana nastave školske godine 2019./2020.Dodajmo kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja za iduću školsku godine financirati obvezne udžbenike za 1. i 5. razred osnovih škola, te biogiju, kemiju i fiziku za 7. razred. Osim toga, Ministarstvo će, u suradnji sa školama, osigurati i sredstva za udžbenike iz izbornih predmeta (vjeronauk, informatika i strani jezik) za sve osnovnoškolce, piše Ferata.