Dobra vijest za solinske učenike i studente: Dodijeljeno 177 ugovora o stipendiranju

Mjesečni iznosi stipendiranja se kreću od 600 kuna do 900 kuna, zavisno o prosjeku ocjena u školi ili fakultetu


Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević jučer je potpisao ugovore o dodijeli 177 stipendija solinskim učenicima i studentima. Njegovu objavu prenosimo u nastavku u cijelosti:


Iako smo populacijski najmlađi grad u Hrvatskoj, Grad Solin želi pratiti mlade i tijekom nastavka školovanja, stoga sam sretan što sam danas solinskim djevojkama i mladićima uručio 177 Rješenja o stipendiranju učenika i studenata, od čega 126 stipendija za nadarene i uspješne ali po prvi put i 44 stipendije onima koji se školuju u tzv. deficitarnim zanimanjima.

Kod učenika su to automehaničar, elektroinstalater, fasader, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, klesar, konobar, krojač, kuhar, mesar, pekar, slastičar, stolar, tesar i zidar, a kod studenata Medicina, Farmacija, Rehabilitacija, Socijalna pedagogija, Logopedija, Psihologija, Socijalni rad, Matematika, Fizika i Informatika.

Mjesečni iznosi stipendiranja se kreću od 600 kuna do 900 kuna, zavisno o prosjeku ocjena u školi ili fakultetu.

U proračunu za 2020. godinu predložio sam i dodatne dvije nove mjere: novčanu pomoć đacima i studentima s invaliditetom, te kao posebnu mjeru sufinanciranje povratnih autobusnih karata za studente koji studiraju kilometrima izvan Splita i to 4 puta godišnje: za početak akademske godine, Božićne blagdane, Uskrs i za završetak akademske godine.

Dragi učenici i studenti,
želim vam ugodne božićne blagdane i vjerujem da će vam ove stipendije dati dodatne poticaje za učenje i studiranje, te da ćete svoje znanje danas – sutra ugraditi i u razvoj svog Solina.” – stoji u objavi solinskog gradonačelnika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime