DOBRA VIJEST ZA RODITELJE Vlada povećava rodiljne naknade

- To je ozbiljna i dosta opipljiva demografska mjera, kazao je Plenković

Uoči odlaska premijera Andreja Plenkovića u Bruxelles u Banskim dvorima održana je sjednica vlade. Na dnevnom redu bile su porodiljne naknade, ali i nabava helikoptera Black Hawk.


Plenković je uvodno podsjetio na sjednicu Savjeta za Slavoniju koja je održana u Vukovaru.

‘Kroz više od tri godine aktivnosti smo ugovorili 11,3 milijardi kuna za projekte u pet županija’, kazao je Plenković dodavši da je to 64 posto ugovorenog novca.

‘Drago mi je da smo na Vijeću za nacionalnu sigurnost prihvatili sve dokumente, čuli argumente povjerenstva za nabavku aviona’, poručio je Plenković.

Vlada povećava rodiljne naknade

Najavio je povećanje rodiljnih naknada.

‘Povećava se maksimalni iznos naknade plaće za zaposlene i samozaposlene roditelje (op.a. nakon šest mjeseci djetetova života) s 3.991 kune na 5.654 kune. Kad smo krenuli s mandatom naše Vlade tih drugih mjeseci je bilo 2.663 kune, a sada je 5.654. Za drugih mjeseci smo došli više nego dvostruko. To je ozbiljna i dosta opipljiva demografska mjera’, kazao je Plenković, javlja tportal.


Vlada je u svom objašnjenju zakona podsjetila da je već dizala rodiljne naknade.

‘Unatoč navedenom povećanju, roditeljska naknada je i nadalje neodgovarajuća za kategoriju zaposlenih i samozaposlenih roditelja s višim primanjima jer odstupa od njihove stvarne visine plaće, uslijed čega nakon korištenja rodiljnog dopusta (prvih šest mjeseci) dolazi do gubitka dijela dohotka odlaskom na roditeljski dopust, objašnjavaju u Vladi zašto su se odlučili još podignuti naknade.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime