Djeca DV Pčelica najbolji mali vatrogasci treću godinu za redom

Završena 8. Mala vatrogasna olimpijada Kaštela

Preko dvjesto djece kaštelanskih vrtića i pedesetak odgojitelja u petak su sudjelovali na Maloj vatrogasnoj olimpijadi, osmoj po redu na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilici u organizaciji DVD-a Kaštel Gomilica i DV Kaštela, piše Portal Grada Kaštela.


Podijeljeni u 28 natjecateljskih ekipa u igrama koje su zahtijevale spretnost i brzinu i ovu je godinu najbolja bila ekipa iz DV Pčelica, s toga su pobjednički pehar dobili u trajno vlasništvo.

Ova olimpijada je dio aktivnosti mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, kada nastojimo podignuti kulturu i opće spoznaje o vatrogastvu – kazao je zapovjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice, Milivoj Taslak. Ova djeca u budućnosti mogu postati naši vatrogasci, vatrogasni operativci koji će moći štititi svoj grad od mogućih nepogoda. Ovo je prvi korak i vjerujem da je djeci bilo zabavno, to nam pričinja najveće zadovoljstvo – zaključio je Taslak i napomenuo da je ovu godinu Mala vatrogasna olimpijada podignuta na jedan veći nivo.

Osim druženja i dobre zabave djeca uistinu nauče nešto o vatrogastvu, ono što je bitno, kako treba djelovati. Idu u vatrogasnu zajednicu, razgovaraju s djelatnicima i to čini jednu dobru cjelinu, njima zabavu, a danas sutra netko od njih može postati vatrogasac – rekla je ravnateljica kaštelanskih vrtića Ivanaka Vučica dok se s nestrpljenjem čekalo rezultate olimpijade.

Ne smijemo izgubiti tu jednu dobru naviku i običaje da njegujemo našu tradiciju, da njegujemo ono što imamo u svom Gradu – kazala je Vučica i napomenula da je ne samo ova olimpijada, nego i sportska koja je sljedeći tjedan pa i sve ono što se organizira za djecu vrtića ne samo zabavno nego i poučno.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0