Protiv vlasnika stana u Papandopulovoj ulici, gdje je u nedjelju ujutro planuo požar koji je uništio njegov, ali i nekoliko susjednih stanova, policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog općeopasne radnje.

Neslužbeno doznajemo kako je M.T. napustio svoj stan ostavivši međutim uključeno kuhalo, što je bio uzrok izbijanja požara. Kako su nam kazali inspektori koji su obavljali očevid, još uvijek se utvrđuje kako se točno požar proširio na ostatak prostora. U stanu na šestom katu je bila gomila lako zapaljivog materijala, prepričali su nam vatrogasci koji su stigli na intervenciju, što je sigurno olakšalo širenje požara. Zbog plastičnih boca, video-kaseta, starih uređaja, buktinja je brzo dosegla nevjerojatno visoke temperature, od kojih je pukla betonska ploča, a zidovi su ostali vreli satima nakon gašenja vatre.

Među susjedima M.T. se dan nakon što njihov neboder samo zahvaljujući naporima vatrogasaca nije pretvoren u “pakleni toranj”, proširila glasina kako je vlasnik nedavno prijetio “da će sve zapaliti”. Te prijetnje je izrekao policajcima koji su koji dan ranije došli na intervenciju, rekli su nam susjedi.

I inače su bili nezadovoljni postupanjem nadležnih jer su često prijavljivali susjeda zbog smeća i totalne zapuštenosti stana u kojem je živio. Međutim, Ana Čepić iz splitske PU nam je službeno potvrdila kako nikakvog postupanja prema M.T. proteklih mjeseci policija nije imala.

Iako se za sada čini da je do požara u kojem je oštećeno desetak stanova u Papandopulovoj ulici došlo iz nehaja, a katastrofalne posljedice jedva izbjegnute, vlasnik stana će morati pred lice pravde.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime