Dirljivo: Korisnici splitskog “Doma na Brdima” poklonili se žrtvama Škabrnje

Radi se o 16 korisnika Odjela smještaja, timske procjene i prihvata i njihovim odgajateljima


Među brojnim građanima koji su danas posjetili Škabrnju bili su i korisnica Centra za pružanje usluga u zajednici Split, poznatijeg kao Dom na Brdima.


Ravnateljica Centra Marija Tešija ponosna je na svoje korisnike za koje kaže da su pokazali velik interes za događanjima koja su se u Škabrnji dogodila prije skoro tri desetljeća.

– U ovom tužnim danima kada se prisjećamo tragedija Vukovara i Škrabanje, odlučili smo se posjetiti ovo područje toliko puno dao za slobodu Domovine. U Škabrnji smo se poklonili svim žrtvama koji su dali svoje živote za našu slobodu.

Išli su korisnici iz Odjela smještaja, timske procjene i prihvata. Radi se o korisnicima koji su privremeno smješteni u Domu na Brdima radi provođenje rehabilitacijskog programa koji su u Škabrnju išli sa svojim odgajateljima, njih ukupno 16 – govori nam Tešija.

– Mi smo u ime Centra za pružanje usluga u zajednici Split položili vijence i zapalili svijeće u Škabrnji. Posjetili smo također također Knin, Zadar i nekoliko drugih lokacija. Postoje predrasude prema nama i našim korisnicima, a ja kažem, mi smo djeca kao i sva druga, želimo rušiti barijere. Radi se o adolescentima čiji je prosjek godina 16 – zaključuje Tešija.

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime