Sociolog koji je radio u Domu za odgoj na Brdima tzv. sivom domu, Nikola Vugdelija, te koji je sa štićenicima snimio pjesmu i videospot ‘Mi smo dica ka i svaka druga’ u srpnju ove godine, donosi nam novu pjesmu naziva “37 Split Trogir”.

Pod umjetničkim imenom Mike O’Milla, napisao je pjesmu o lokalnom autobusu Split – Trogir, a u suradnji sa Sašom Antićem.

– Ova pjesma je nastala u jedno popodne. Bilo je to ove zime, cijeli vikend je padala kiša tako da sam ostao kući, slušao neke instrumentale i rime su počele same ispadat. Taj vikend sam napisao i pjesmu “Mi smo dica ka i svaka druga” za istoimeni projekt Doma za odgoj Split. Nakon tog vikenda ni slova nisam napisao, nije mi ni došlo, a ne volim forsirat stvari. Prije sam svirao bubnjeve u grunge/rock grupi Zavidane Zmije iz Kaštela sa svojom ekipom, ali kako su se svi odselili prestali smo sa svirkom. Nikad nisam repa, niti se smatram reperom, ovo sam napisa iz đira, uvatilo me taj vikend i to je to. Ne vjerujem da ću se baviti ovim dalje – rekao je.
Iako se, kako je kazao, ne namjerava baviti ovime u budućnosti želio se predstaviti javnosti i sa ovom pjesmom ’37 Split Trogir’.
U njoj je odrepao sve ono što proživljavaju svakodnevni putnici koji se prevoze linijom broj 37.
“Đir 37, ma ko to more platit; istrest će ti bubrige i još će ti naplatit”.

 

– Pjesma se trebala zvat Trisedma ali već ima pjesma sa takvim nazivom, mada ne priča o događajima iz autobusa, pa sam morao smislit nešto drugo. Nisan imao ni ime pjesme, ni svoje repersko ime pa sam ujutro rekao sam sebi: Šta ću sad, majko mila? I eto, nastao je Mike O’Milla – objasnio je.
Mix i produkciju za ovu pjesmu radio je Saša Antić iz TBF-a, a likovi koji se spominju u pismi su kaštelanske legende koje više nisu s nama.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime