DHMZ izdao crveni MeteoAlarm za dio Jadrana: Pred nama pet dana snažnog juga, poremećaji u prometu morem, a stiže nova obilna kiša

Nova sredozemna ciklona naglašeno će djelovati na vremenske prilike na Jadranu danas i sljedećih dana

Tek što se vrijeme malo stabiliziralo, pred nama je novo turbulentno razdoblje u meteorološkom smislu. Nova sredozemna ciklona naglašeno će djelovati na vremenske prilike na Jadranu danas i sljedećih dana. Jugo se u četvrtak smirilo, no već danas očekuju se novi problemi u pomorskom prometu, osobito u drugom dijelu dana. Jugo će imati vrhunac u prvom dijelu nedjelje, a prestat će tek u sljedeću srijedu.


DHMZ je za subotu, za dio mora sjevernog i srednjeg Jadrana dao crveni, najviši stupanj upozorenja za opasne meteorološke pojave.

Danas će biti umjereno do znatno oblačno. Veći dio dana bit će suho, ali će povremeno biti slabe kiše. Kiša će biti češća kasno navečer. Puhat će prvo pojačano, popodne i jako do vrlo jako jugo s olujnim udarima. Poslijepodne udari na moru mjestimice mogu dosezati 100 km/h. Bit će toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 12°C ponegdje u Zagori do 20°C na vanjskim otocima.

Subota će biti pretežno oblačna s kišom koja će biti znatno češća nego u petak. Puhat će jako do vrlo jako jugo s olujnim udarima. Ponegdje će na moru biti udara i preko 100 km/h. Jutro toplo, najviše dnevne temperature od 12°C ponegdje u Zagori do 20°C na vanjskim otocima.

Nedjelja će biti najgori dan vikenda. Bit će oblačno s kišom, povremeno i pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti obilniji. Ujutro jako do olujno jugo, na moru su ponegdje mogući i orkanski udari. Popodne vjetar prolazno u skretanju na oštro i lebić. Bit će toplo, popodne tek malo svježije.


Nestabilno će se zadržati i u ponedjeljak i utorak. Povremeno će padati kiša, ali neće biti tako česta i obilna kao u nedjelju. Puhat će umjereno do jako jugo, no vjetar neće biti snažan kao u dane vikenda.

Čini se da bi se vrijeme moglo barem djelomično stabilizirati od srijede.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime