Današnjim danom okončavamo travanj koji je u cijeloj Dalmaciji bio još jedan sušan proljetni mjesec. Bez obzira na povremene oborine posljednja dva dana, i dalje postoje područja u kojima je od početka mjeseca do danas pala jednoznamenkasta količina kiše.

Pred nama je produženi vikend, mada to u vremenu “korone” i nije osobita vijest. Ipak, dok će izletnicima vremenska prognoza biti relativno nepovoljna, oborine koje će pasti sljedeća tri dana za prirodu i za poljoprivredu bit će pravo olakšanje. Kiša neće biti kontinuirana, nego će se raditi o povremenim i lokalnih pljuskovima, no neki od njih mogli bi biti obilni.

U petak, na Praznik rada, očekuje nas vrlo promjenjivo vrijeme. Dan će sadržavati i sunčana i oblačna razdoblja. Jače naoblačenje slijedi već u noći, pa će od ranog jutra biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U drugom dijelu dana u većini predjela više suhog i sunčanog vremena, osobito na sjeveru Dalmacije. Ujutro će puhati umjereno, na moru i pojačano jugo, danju će okretati na jugozapadnjak, a navečer ponovno na slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature zraka od 17°C ponegdje u Zagori srednje Dalmacije do 22°C uz obalu i na otocima.

Vrlo promjenjivo bit će tijekom subote. Bit će umjereno do znatno oblačno uz povremena sunčana razdoblja. Kiše će tijekom dana biti u nekoliko navrata, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Bit će i dalje relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 22°C.

Promjenjivo će biti i tijekom nedjelje, izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Popodne sa sjevera Dalmacije postupno smirivanje vremena. Ujutro slab vjetar, a popodne će se sa sjevera Dalmacije prema jugu širiti umjerena do jaka bura i tramontana. Zadržat će se relativno toplo.

Sunčano, ali relativno vjetrovito, bit će u ponedjeljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime