David Ricov, Zadranin, glazbom se počeo baviti od ranog djetinjstva, kako pjevanjem, tako i sviranjem više instrumenata (klavir, gitara, bubanj, harmonika). Prve profesionalne nastupe imao je već s 15 godina, kad je počeo nastupati s klapama, bendovima, na feštama, terasama hotela i svadbama.

Od 2004. godine, na poziv Bepa Matešića, započinje iznimno uspješna suradnja, koja traje i danas. Ovaj popularni duo, prepoznatljivih glasova, koji se odlično nadopunjuju, bilježi brojne uspjehe i rezultate, osvaja niz nagrada, i uspješno se predstavlja nastupima na našim renomiranim festivalima (Splitski festival, Zadarfest, CMC festival, gdje su ovjenčani nizom nagrada), zatim u inozemstvu (Slovenija, Austrija, Njemačka, te u mnogobrojnim gradovima i zemljama, u kojima nastupaju za naše iseljeništvo).

Dug je niz njihovih nastupa na mnogobrojnim humanitarnim koncertima, događajima i manifestacijama – nastupi za brojne Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju, Udruge proizišle iz Domovinskog rata, Udrugu Ddk ‘Kalelarga’ i mnoge druge, kojima se uvijek rado odazivaju, želeći dati svoj doprinos kad god je potrebno.

David Ricov rado je viđen gost u elektronskim medijima, radiju i televiziji – sudjelovao je u emisiji ‘More’ na HRT televiziji, emisiji ‘Lijepom Našom’, i u drugim emisijama nacionalnih televizija.

U svim njegovim javnim nastupima, Davida prati četveročlani band, koji ima dugogodišnje iskustvo, te mogu stvarno zadovoljiti svaki ukus publike koja dođe na nastupe.
Važno je istaknuti da je repertoar Davida Ricova iznimno velik i različit, te može višesatnim programom napraviti koncert, ostvariti štimung za pamćenje i dobru zabavu. Trenutačno ga zastupa u izdavanju pjesama izdavačka kuća Croatia Records.

Davidova osebujna kvaliteta glasa i prepoznatljive izvedbe, čiste intonacije i neponovljiv doživljaj oduševljene publike, koja ne ostaje ravnodušna u taktovima tradicionalnog, mediteranskog i dalmatinskog melosa. Rado je pozivan i viđen na pozornicama brojnih mjesta, u prigodama obilježavanja gotovo svih važnijih obljetnica i događaja, gdje su njegovi nastupi – fešta za pamćenje.

To su prepoznali i građani Zadra koji su ga predložili za Nagradu Grada Zadra 2016. godine.

Nastupajući po raznim festivalima promovira originalan dalmatinski zvuk i pjesmu, pa tko ne zna njegove hitove „Ne krij oči zelene“, „Kad si otišla ti“, „Viru ti dajem za život cili“…

Najnovija dolazi iz radionice hitmejkera Nene Ninčevića “Adio pape, adio mama”, koja polako i sigurno osvaja top liste radijskih i TV postaja.

David Ricov ima iza sebe uspješan višegodišnji kontinuirani rad u glazbi, te kao iskusan i uspješan glazbenik nastavlja graditi svoju solističku glazbenu karijeru, najavljujući brojne koncerte u Lijepoj Našoj, ali i van granica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime