DAŠAK ZIME Orkanska bura zatvorila ceste, prvi obilniji snijeg na Biokovu

Na Biokovu je jutros izmjereno -1 stupanj uz 15 centimetara snijega


Zahlađenje koje je jučer zahvatilo unutrašnjost zemlje i sjeverni Jadran, danas je stiglo i do Dalmacije. Brojni neverini sinoć su lokalno donijeli i obilnije oborine, primjerice 25 do 40 litara na Makarskom području, a poslije je zapuhala olujna bura.


Bura je donijela nove probleme u prometu, pa je od ranog jutra za sav promet zatvoren Paški most, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Udari bure u Podvelebitskom kanalu do 10 sati imali su mjestimice udare do orkanskih 150 km/h. Bura je tijekom jutra na splitskom području dosegla olujni prosjek.

Temperature zraka pale su na 3-9°C u Zagori, te 8-13°C uz obalu, a na najvišim planinama počeo je padati snijeg. Na Biokovu je jutros izmjereno -1 stupanj uz 15 centimetara snijega, što je prvi obilniji snijeg ove zime na toj planini.

Na Dinari se temperatura zraka spustila na -3°C, a bez obzira na to, snijega ima manje nego na Biokovu:Za sve skupine vozila zatvorene su:
  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27)
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
  • Paški most
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Samo za osobna vozila otvorena je:
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar)
Na Krčkom mostu, autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime