Već dugi niz godina, generacije predškolaca vrtićke skupine Integriranog likovnog programa iz Dječjeg vrtića Srećica sa svojim odgojiteljicama Tajanom Jurišić i Anitom Bokšić putuju avionom za Zagreb, na završni edukativni izlet, a sve kako bi se zaokružili djetetovi doživljaji i uspomene na vrtićke dane.

I tome se vesele svi, i djeca i roditelji, a u ovom posebnom programu odgojiteljice rado poklanjaju djeci svoje slobodno vrijeme, neradnu subotu, jer kako i same kažu:

– Nema ništa ljepše od radosti u dječjim očima! Tako je bilo i prošle subote, kada su naši mali sugrađani krenuli na svoj veliki izlet u glavni grad Hrvatske.

U realizaciju izleta dosad su se uključivali i roditelji kao pratnja, no ove godine u pratnji je bila treća odgojiteljica Marija Radan Bekara. Izlet se u cijelosti, svake godine, financira iz sredstava programa (avionske karte, ručak i sve posjete ustanovama).

Ana, Marta, Ines, Klara i Mauro prošle su subote tako posjetili Tehnički muzej Nikola Tesla, Muzej iluzija, Zoološki vrt u Maksimiru, Planetarij i znamenitosti Gornjeg grada.

Radosni, zadovoljni i malo umorni vratili su se kući, a evo što su o svom izletu bez roditelja rekli!Ana: Prvi put sam se vozila u avionu i najdraže mi je bilo kad smo bili blizu oblaka. Veselili smo se izletu jer smo prvi put bili bez roditelja u Zagrebu.”

Marta: Kad sam bila mala, bila sam u zoološkom i ništa se nisam sjećala, a sad se svega sjećam.

Ines: U muzeju iluzija mi je bilo super kad smo sjeli na pod, a kasnije na slici je izgledalo kao da sjedimo na stolici.

Klara: Meni se svidjela vožnja uspinjačom i pogled iz nje na cijeli Zagreb. U Tehničkom muzeju mi se sviđao stari tramvaj. Izgledao je kao velika kočija. Posebno me veselilo što smo bili s prijateljima.