Jednom davno, u nekoj od kolumni sam obećala opisati vam kako napraviti jednostavnu kremu od čokolade koju će svi oni koji čokoladu vole, obožavati. Još više ćete je voljeti vi koji je napravite jer nema nikakvog preteškog posla oko nje. Ovu tortu možete praviti za svečane prilike, ali je možete imati i na svom stolu kadgod imate želju pojesti tu divnu kombinaciju čije ime ja uglavnom uvijek otpjevam: jagode i čo-ko-la-daaaaaa…dalje prepuštam Belanu, a ja se hvatam opisa.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
Količine su za kalup torte promjera 20 ili 22 cm
- 6 jaja
- 160 g šećera
- Prstohvat soli
- Vanillin šećer, prah ili pasta
- 160 g brašna
- 40 g gustina
- 5 g praška za pecivo
- SASTOJCI ZA KREMU:
- 500 g mascarpone sira
- Staklenka 400 g Nutele ili nekog drugog čokoladnog namaza
- 3 žlice marmelade od jagoda
- 250 g jagoda
Čokoladni štapići za ukrašavanje
PRPREMA:
Cijela jaja, šećer, sol i vaniliju tući mikserom desetak minuta, sve dok se smjesa ne udvostruči. Nakon toga u drugoj posudi prosijati brašno, dodati gustin i prašak za pecivo. Smjesu suhih sastojaka dodavati malo pomalu u smjesu od jaja i miješati kružnim pokretima špatulom, nikako mikserom. Gotovu smjesu staviti u kalup za tortu kojeg ste cijelog namastili i obložili papirom za pečenje, staviti u zagrijanu pećnicu, gornje i donje rešetka na 170 C. Pola sata.
U međuvremenu, pomiješajte mascarpone sa Nutelom i istucite na manjoj brzini mikserom. Kad se biskvit ispekao i ohladio, izrežite tri lista. Na podlogu stavite prvi list i namažite ga dobro marmeladom od jagoda, poredajte jagode koje ste izrezali na tanke ploškice i preko svega stavite kremu. Stavite drugi list i ponovite sve isto. Poklopite trećim listom biskvita, površinu namažite ostatkom kreme. Namažite kremom i bočne djelove torte, te odmah poslažite čokladne štapiće. Površinu torte ukrasite jagodama.



