Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DALMATINSKO NEODRICANJE Napravite savršene domaće sladolede bez upotrebe aparata, trebaju vam tri osnovna sastojka

[RECEPT] Bazni sladoled od vanilije, od kave, lješnjaka, malina ili borovnica
Tekst & foto: MIRELLA MEIĆ11. lipnja 2025. 00:33
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U vrijeme kada se sladoled nije prodavao cijele godine, najvažniji trenutak bio je Praznik rada. Tog bi se dana u trgovinama pojavila čuvena “Snjeguljica” i onaj najslasniji kornet od čokolade koji je bio posut mrvicama lješnjaka. Ta moja sjećanja uvijek ožive kad se uhvatim kućne pripreme sladoleda, a posljednjh godina ne znam nikoga tko se u tome nije okušao. Ja ću danas ponoviti recept koji je odavno već preplavio internet, a radi se bez upotrebe aparata za sladoled i trebaju vam tri osnovna sastojka. Naravno, napisat ću vam i neke meni omiljene dodatke. Na fotografiji je sladoled od kave, moj najdraži.

I odmah da pojasnim, kondenzirano mlijeko možete pronaći u limenkama ili u tubama, na policama gdje stoji mlijeko, u svakoj većoj trgovini. Jako je slatko, ali nužno za kremoznost sladoleda. Zato ja više volim kombinaciju nekih manje slatkih dodataka da mi ubije slatkoću, ali vi po svome.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

SASTOJCI ZA BAZNI SLADOLED OD VANILIJE:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml kondenziranog mlijeka
  • Ekstrakt vanilije

Sladoled od kave:

  • Tri žlice jake kave (espresso)

Ferrero sladoled:

  • 2 šake zdrobljenih lješnjaka
  • 100 g šećera
  • Žlica kakao praha

Sladoled od malina (borovnica)

  • 150 g malina ili borovnica (smrznute)
  • 2 žlice söka od naranče
  • 1 žlica šećera u prahu

PRIPREMA:

Mutite slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije dok ne dobijete mekši šlag. Pazite da ne pretučete previše. U zamrzivaču neka ostane barem četiri sata. Ovom sladoledu možete dodavati štogod volite Evo nekih primjera.

Ukoliko želite sladoled od kave, umiješajte u bazu špatulom tri žlice skuhane kave. Za Ferrero sladoled prvo u tavi otopite šećer i dodajte lješnjake. Izlijte na masni papir i pustite da se dobro ohladi. Smrvite na veće i manje komade. Ubacite u bazu prvo kakao i promiješajte špatulom, a onda dodajte onaj krokant od lješnjaka. Ovdje se možete igrati pa napraviti kombinaciju sa orašastim plodovima koje vi volite.

Za sladoled od malina, izblendajte smrznute maline ili borovnice sa žlicom šećera u prahu. Dodajte sok od naranče i nastavite blendati dok ne dobijete fini pire od voća. Umiješajte ga špatulom u bazu sladoleda i zamrznite.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
31
Haha
1
Nice
4
What?
1
Laž
1
Sad
1
Mad
3
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
'Raščupana, gologuza, sretna': Nova objava naše voditeljice zaintrigirala pratitelje
4
min
'Raščupana, gologuza, sretna': Nova objava naše voditeljice zaintrigirala pratitelje
Provalio čovjeku u kuću i nasrnuo mačetom na njega. Završio je u zatvoru
15
min
Provalio čovjeku u kuću i nasrnuo mačetom na njega. Završio je u zatvoru
Dan kotara Trstenik u znaku djece, zajedništva i glazbe
27
min
Dan kotara Trstenik u znaku djece, zajedništva i glazbe
Zanimljiva objava Daše Dragnić
43
min
Zanimljiva objava Daše Dragnić
Četiri jednostavna ljetna pića koja vas mogu hidratirati i osvježiti
43
min
Četiri jednostavna ljetna pića koja vas mogu hidratirati i osvježiti
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Žnjan je otvoren – i što sada dobivaju građani? Gradonačelnik Šuta donio je odluku, evo koju...
    Žnjan je otvoren – i što sada dobivaju građani? Gradonačelnik Šuta donio je odluku, evo koju...
    23. lipnja 2025. 14:07
  • Zaboravite glamur: Ovakvu Nives Celzijus još nismo vidjeli!
    Zaboravite glamur: Ovakvu Nives Celzijus još nismo vidjeli!
    23. lipnja 2025. 10:18
  • Ako idete na ovu plažu u Kaštelima dobro otvorite oči: "Pogledajte ovo - djeca se tu kupaju, ljudi će se ozlijediti!"
    Ako idete na ovu plažu u Kaštelima dobro otvorite oči: "Pogledajte ovo - djeca se tu kupaju, ljudi će se ozlijediti!"
    23. lipnja 2025. 10:05
  • RUKOMETNI SVIJET U ŠOKU Preminuo poznati rukometaš
    RUKOMETNI SVIJET U ŠOKU Preminuo poznati rukometaš
    23. lipnja 2025. 17:40
  • Miro Bulj: "Grad Sinj je dobio što mu odavno pripada - jedan od najlipših ulaza u Hrvatskoj s izgrađenom kanalizacijom"
    Miro Bulj: "Grad Sinj je dobio što mu odavno pripada - jedan od najlipših ulaza u Hrvatskoj s izgrađenom kanalizacijom"
    23. lipnja 2025. 22:31
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.