Dalmatinski landscape fotografi briljirali: Napravili dosad neviđene fotografije s južnog Velebita

Nisu ih demotivirali ni debeli minusi ni neugodna velebitska bura

Dva zadarska fotografa, Marin Pitton, Milan Lakić i Vinko Pešić boravili su prošli tjedan na čarobnim Tulovim gredama na južnom Velebitu i napravili spektakularne noćne fotografije vedrog kasnozimskog neba iznad ove prirodne znamenitosti.


Nisu ih demotivirali ni hladnoć ni neugodna velebitska bura, ovjekovječili su kadrove koji su već oduševili korisnike društvenih mreža u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Marin Pitton pojasnio je kako je došao na ideju snimiti upravo ovaj kadar.

– Dugo sam imao na umu ovu scenu. Što se samih tehničkih stvari fotografiranja tiče sve je bilo očekivano. Problem su bili hladnoća i bura. Vani je bilo 0 stupnjeva uz olujnu bura koja je ledila kosti. S obzirom na to da u 3. mjesecu Mliječni put izlazi dosta kasno u noći, na raspolaganju je otprilike 1-1 i pol sat fotografiranja dok ne počne svitati. Lijepo je ispuniti neke svoje ideje i snove, baš kao što je ova scena iznad Tulovih greda – kazao je Pitton.

Što se tiče detalja o samoj fotografiji, radi se o panorami napravljenoj od 11 vertikalnih fotografija. Svaka fotografija je ponovljena 5 puta i spojena u programu Sequator radi reduciranja šuma.


Druga fotografija je zapravo stack od 18 fotografija. – Svemir je pun boja i dobro baratanje alatima pomaže da se te boje prikažu na fotografiji – zaključuje Pitton.Što je snimio njegov kolega Milan Lakić, pogledajte ovdje.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
51
Haha
0
Hagić
9
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime