Općinski sud u Virovitici donio je pravomoćnu presudu u slučaju Ivana Đakića.

Đakić je osuđen za dva kaznena djela, prvo protiv osobne slobode, prijetnje iz članka 139. stavak 2 i 3 Kaznenog zakona te za kazneno djelo protiv javnog reda, javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1 Kaznenog zakona.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine te mora SOS Dječjem selu Hrvatska uplatiti 20.000 kuna, kazali su iz suda za N1. Presuda je pravomoćna.

Slika na pravoslavni Božić

Podsjetimo, Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, na Facebooku je Srbima čestitao Božić jezivom slikom na kojoj, prema svemu sudeći, ustaša drži odrubljenu glavu Srbina. 22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić. Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu, prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika je napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić.”

Zbog gnjusne slike koju je objavio Đakić je uhićen i proveo je noć na policiji. U izjavi nakon puštanja na slobodu za sve je okrivio medije.

“Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto”, rekao je Đakić.3 KOMENTARI

  1. Ovaj lik i ćaća mu mentalno su retardirani pa nije vrijedno komentirat, a pravosuđe nam je u rasulu tako i slučajna država hrvatska namjerno napisano malim slovom…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime