ČUVAJTE DJECU Pozivao osmogodišnje djevojčice da uđu u automobil, uspjele su pobjeći

Policija provodi izvide


Društvenim mrežama počela se širiti priča koja je nemalo uznemirila učenike, roditelje i učitelje – da je nepoznati muškarac želio namamiti u osobni automobil dvije djevojčice koje su se vraćale iz škole. Navodi se da je u tom trenutku naišla jedna gospođa, koja je reagirala, pa je srećom sve dobro završilo. Sve je dojavljeno ravnatelju, koji je slučaj prijavio policiji, stoji u objavama koje se šire munjevitom brzinom.


U želji da istraže pozadinu događaja, Glas Slavonije je kontaktirao ravnatelja Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, Dalibora Košutića, koji je potvrdio navode iz objave. Uz napomenu da u interesu istrage koju vode djelatnici Policijske postaje Belišće nije u mogućnosti otkrivati detalje ove priče, rekao je tek kako su ovaj tjedan doista prijavljena tri slučaja gdje je starija muška osoba u svoj automobil pokušala namamiti tri djevojčice u različito vrijeme i u različitim dijelovima Valpova. Iako su sve tri djevojčice učenice drugog razreda osnovne škole, bile su vrlo prisebne te su odmah pobjegle i slučaj prijavile roditeljima i školi.

– Kako nam je sigurnost djece na prvom mjestu, odmah smo obavijestili razrednike, a oni pak u razrednim grupama sve roditelje djece iz svojih razreda da obrate više pozornosti na sigurnost djece kada odlaze u školu i vraćaju se kućama kako bi se spriječile moguće neželjene posljedice ili pak ovakvi nemili događaji koji su uznemirili javnost. Naglašavam da nam nikako nije u cilju širiti paniku među roditeljima i djecom, već ih informirati i upozoriti te na nastavnim satima educirati i poučiti kako da se ponašaju i postupaju u takvim situacijama – poručio je ravnatelj Košutić ne želeći odavati druge informacije o događaju zbog kojeg je zatražio i pojačane, intenzivnije policijske ophodnje u blizini škole.

Na upit za komentar događaja u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj stigao je odgovor da je “u utorak, 26. siječnja, Policijska postaja Belišće zaprimila dojavu 49-godišnje hrvatske državljanke da se u ponedjeljak, 25. siječnja, zaustavilo nepoznato vozilo te da je vozač pozvao u vozilo dijete, nakon čega se dijete uplašilo i pobjeglo. Po zaprimanju dojave, policijski službenici Policijske postaje Belišće provode intenzivne izvide s ciljem utvrđivanja okolnosti o navedenom događaju”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime