Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

COOKIE LAB NA BAČVICAMA JE HIT Zasladite se neodoljivim slasticama od prirodnih sastojaka i u Splitu

SPONZORIRANI SADRŽAJ10. veljače 2020. 00:44
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Šarmantno mjesto koje odiše domaćom atmosferom dok iz kuhinje dopire miris svježih kolača i kroasana, mjesto je na kojem se svatko od vas zaslužuje odmoriti od užurbane svakodnevice i zasladiti, kako finim kolačima tako i vrućom čokoladom vlastite proizvodnje ili šalicom specifične 100%-tne arabica kave.

'Cookie lab', slastičarnica koja se smjestila na splitskim Bačvicama, u svojoj ponudi osim slastica koje su pripremljene od prirodnih sastojaka nudi i napitke bez umjetnih aditiva.

Na ideju o otvorenju novog slatkog mjesta u Splitu došli su supružnici Maja Urlić Grubišić i Ivan Grubišić.

- Prva ideja je bila otvoriti samo proizvodnju za ponudu splitskim ugostiteljima, ali smo zaključili da Split zaslužuje puno više artisan slastica i peciva nego ih trenutno ima u ponudi pa smo zaključili kako bi bilo dobro ponuditi ne samo to, već i kavu i sladoled u čijoj su proizvodnji korišteni prirodni ili organski sastojci – rekao je vlasnik Ivan.

Maja, koja je zadužena za kreativni dio, objašnjava nam kako je priprema takvih slastica zahtjevnija pa je stoga i ponuda oskudna.

- Još naše generacije, srednjih godina, se sjećaju kako je okus slastica u našem djetinjstvu bio drugačiji, izvorniji i uvjerljiviji nego li je to danas, u većini slučajeva. Tako je bilo ne samo kod nas nego i u svijetu, no ono što je ostalo u svijetu (pogotovo zapadnoj Europi) je da postoje, ne samo slastičari nego i kuhari, koji su toga svjesni i dalje inzistiraju na sastojcima. Iako je kod nas to većinom zapostavljeno, postoje sjajni izuzeci kojima smo se i mi odlučili pridružiti i ponuditi uistinu artisanal proizvode, od slastica, kroasana do sladoleda.
I tako je u ljeto 2019. godine sve krenulo.

Dobra lokacija, ali još bolja ponuda i zadovoljni gosti koji se vrlo rado vraćaju najbolji su pokazatelj da je ovo bila dobra odluka.

- Ono što nas uistinu raduje jest osjećaj kada nam dođu strani gosti koji su se našli u ovom kvartu i slučajno kod nas popiju svoju prvu kavu po dolasku u Split ili pojedu kolač, da se ti isti gosti vrate i sutradan, i prekosutra, svaki dan svog boravka. To nas zapravo čini jako sretnima jer netko tko nema predrasude prema mjestima u Splitu: gdje je najbolji kolač, kroasan, kava ili sladoled, prepoznaje kvalitetu onoga što radimo. Radost nam uvećavaju i naši, domaći gosti, koji su nas na neki način otkrili i koji nam se rado vraćaju, a s kojima smo postali bliski samo radi Cookieja. To nam je potvrda koliko je ovo bila dobra odluka, ne isključivo poslovno, već i emotivno i subjektivno – dodaje Ivan.

'Cookie lab', kao što smo već istaknuli, prvenstveno ima fokus na atraktivnim slasticama od prirodnih sastojaka, što je ujedno i jako veliki izazov. Simpatičnih imena Aretha, Pablo, Janis, Lennon… ovi kolačići osim okusom oduševljavaju i izgledom.

cookie_lab_(12)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Kava koju možete popiti u ovoj šarmantnoj slastičarnici je single-origin; Honduras, organska 100%-tna arabica koja je spravljena u suradnji s Cogitom, u svijetu afirmiranom hrvatskom pržionicom specialty kave, koja se prži u malim količinama i za specifičan broj kupaca. Čajevi su također pomno birani u suradnji s iskusnim kolegama iz Harisse, a poslužuju se pripremljeni u zgodnom čajniku iz kojeg smo popili i skoro dvije šalice čaja iz jedne doze. Tako ćete pored klasika poput šipka, mente, crnog (Earl Grey Premium), naći i slasne voćne čajeve u kojima dobijete upravo ono što u njima naručite: jabuku, višnju, šumsko voće, limunsku travu, različak, hibiskus…

Izdvojimo i sladolede koje u 'Cookie lab-u' sami proizvode. Ako tražite sladoled fluorescentne boje ili koji se zove po vašem omiljenom liku iz crtića, na krivom ste mjestu. Ovdje ćete pronaći vaniliju, čokoladu, pistachio i jedan sezonski okus (trenutno je u ponudi badem s koricom od naranče, a ljeti je to najčešće jedan voćni okus poput manga ili šumskog voća). Dakle četiri čista i jasna okusa u kojima osjećate upravo to što ste uzeli i koji ostavljaju slastan, ugodan i kremast osjećaj na našim nepcima.

Jedna od posebnosti 'Cookie laba' su i ručno rađeni kroasani, od kojih se, koliko smo mogli primijetiti ističe onaj s bademom, koji se najčešće prodaju već do 10-11 sati, a često i ranije. To je dovoljan dokaz koliko su zapravo dobri, zar ne?

U 'Cookie labu' možete naručiti i torte i slastice za različite prigode te se bezbrižno prepustiti mašti i kreativnosti majstorske slastičarke, i vlasnice, Maje.

Ako još niste posjetili ovu malenu slastičarnicu na adresi Put Firula 1, radno vrijeme je svakog dana (osim nedjelje) od 8 do 21 sat, a on-line možete zaviriti u ovo slatko carstvo putem Instagrama ili Facebooka.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
7
Haha
0
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
1
min
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
11
min
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
21
min
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
Poznajete li muškarca sa slike? Splitska policija ga traži, evo zbog čega
32
min
Poznajete li muškarca sa slike? Splitska policija ga traži, evo zbog čega
Dolazak Svetog Nikole u Kaštel Sućurac uz obilje pjesme, veselja i dobre hrane
40
min
Dolazak Svetog Nikole u Kaštel Sućurac uz obilje pjesme, veselja i dobre hrane
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.