Udruga Naš Hajduk zaprimila je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je pravomoćno presuđeno da je Hanza Media d.o.o. dužna Udruzi  isplatiti 10.000,00 HRK, kao i 5.325,00 HRK sudskih troškova zajedno sa zakonskim zateznim kamatama koje teku od 25.11.2018. god. pa do isplate, zbog članka novinara Ivana Ugrina objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji 22.08.2018. pod naslovom “Pilatovsko pranje ruku Našega Hajduka”.

Za članak je utvrđeno kako je temeljen na neistinitim činjenicama i kako autor nije postupao u dobroj vjeri niti je provjerio informacije prije nego što su objavljene.

Između ostalog, u članku stoji kako je Naš Hajduk „donedavno najvećeg pojedinačnog dioničara, vlasnika lanca dućana Tommy, pod prijetnjom razbijanja njegovih trgovačkih objekata, prisilio da ponudi udruzi svoje dionice Hajduka…” što je i sam gospodin Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy, opovrgnuo svojim svjedočenjem tijekom sudskog postupka u kojem je odlučno naveo da citirani navodi nisu istiniti i da je ideja da ponudi Našem Hajduku dionice bila isključivo njegova.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime