Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Cijeli život pogrešno radite pire krumpir. Evo što savjetuje profesionalni kuhar

Kada je krumpir u pitanju, pire je uvijek odličan izbor – posebno tijekom hladnih mjeseci. Topao, kremast i ukusan, savršeno se slaže s raznim jelima. Međutim, iako jednostavan na prvi pogled, krumpir-pire može lako ostati pun grudica, previše tvrd ili previše vodenast ako se ne pripremi pravilno
D.D. / Foto: Pixabay14. ožujka 2025. 07:27
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Prema kuharima iz restorana Fallow, postoji jednostavan trik koji jamči savršen krumpir-pire svaki put. Tajna? Nikada ne kuhajte krumpir u vodi! U TikTok videu, profesionalni kuhar iz Fallowa podijelio je tehniku koju koristi za pripremu najkremastijeg pirea. Umjesto da krumpire kuha u vodi, peče ih u krupnoj soli na temperaturi od 160 do 180°C dok potpuno ne omekšaju, prenosi N1.

“Nakon pečenja, jednostavno uklonite višak soli, prerežite krumpire na pola i pasirajte ih dok su još topli“, objasnio je. “Zagrijani maslac i mlijeko dodajte postupno kako biste dobili savršenu teksturu.“

Kako se pravi najbolji krumpir-pire?

Ako ipak ostajete pri svojoj provjerenoj metodi kuhanja krumpira, evo na što trebate obratiti pažnju.

1. Odaberite pravi krumpir
Nije svaki krumpir idealan za pire. Škrobni krumpiri su najbolji jer visok sadržaj škroba daje pireu kremastu teksturu.

2. Ne presoliti vodu pri kuhanju
Profesionalci preporučuju da krumpir kuhate u nezasoljenoj vodi. Na taj način krumpir će upiti vlagu, ali neće postati preslan.

3. Kuhajte krumpir s korom
Ako imate vremena, kuhajte krumpir s korom – to pomaže zadržati vlagu unutra, pa će pire biti kremastiji.

4. Krumpir kuhajte ravnomjerno
Krumpir treba narezati na jednake komade kako bi se ravnomjerno skuhao.

5. Koristite pravu tehniku pasiranja
Da biste dobili savršeno kremast pire, pasirajte krumpir dok je još vruć.

6. Dodavanje masnoće
Krumpir “voli“ masnoću. Profesionalni kuhari preporučuju korištenje kvalitetnog maslaca i toplog mlijeka. Dodajte ih polako i postupno kako biste dobili željenu teksturu.

7. Mlijeko treba biti toplo
Nikada ne dodavajte hladno mlijeko u pire. Zagrijte ga prije nego što ga dodate krumpiru. T

8. Začini
Dodajte malo muškatnog oraščića te sol i papar po ukusu. Ovi začini mogu podići okus pirea na višu razinu.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
87
Haha
18
Nice
29
What?
14
Laž
9
Sad
9
Mad
23
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sveti Nikola uranio u Solinu: Gradonačelnik najavio obilazak vrtića
9
min
Sveti Nikola uranio u Solinu: Gradonačelnik najavio obilazak vrtića
Advent u srcu Biokova: Malo selo oživjelo tradiciju i blagdanski duh, sve pozivaju na fritule i kuhano vino
25
min
Advent u srcu Biokova: Malo selo oživjelo tradiciju i blagdanski duh, sve pozivaju na fritule i kuhano vino
Cloudflare ponovno u kvaru: Nakon velikog pada prije mjesec dana, internet je opet pogođen velikim prekidom
40
min
Cloudflare ponovno u kvaru: Nakon velikog pada prije mjesec dana, internet je opet pogođen velikim prekidom
Paljenje druge adventske svijeće ove subote u Đardinu: Cjelodnevni program za djecu i koncerti diljem grada
41
min
Paljenje druge adventske svijeće ove subote u Đardinu: Cjelodnevni program za djecu i koncerti diljem grada
Progutao Fabergé medaljon kako bi ga ukrao, uhvatila ga policija
48
min
Progutao Fabergé medaljon kako bi ga ukrao, uhvatila ga policija
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.