Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Cijeli život pogrešno radite pire krumpir. Evo što savjetuje profesionalni kuhar

Kada je krumpir u pitanju, pire je uvijek odličan izbor – posebno tijekom hladnih mjeseci. Topao, kremast i ukusan, savršeno se slaže s raznim jelima. Međutim, iako jednostavan na prvi pogled, krumpir-pire može lako ostati pun grudica, previše tvrd ili previše vodenast ako se ne pripremi pravilno
D.D. / Foto: Pixabay14. ožujka 2025. 07:27
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Prema kuharima iz restorana Fallow, postoji jednostavan trik koji jamči savršen krumpir-pire svaki put. Tajna? Nikada ne kuhajte krumpir u vodi! U TikTok videu, profesionalni kuhar iz Fallowa podijelio je tehniku koju koristi za pripremu najkremastijeg pirea. Umjesto da krumpire kuha u vodi, peče ih u krupnoj soli na temperaturi od 160 do 180°C dok potpuno ne omekšaju, prenosi N1.

“Nakon pečenja, jednostavno uklonite višak soli, prerežite krumpire na pola i pasirajte ih dok su još topli“, objasnio je. “Zagrijani maslac i mlijeko dodajte postupno kako biste dobili savršenu teksturu.“

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Kako se pravi najbolji krumpir-pire?

Ako ipak ostajete pri svojoj provjerenoj metodi kuhanja krumpira, evo na što trebate obratiti pažnju.

1. Odaberite pravi krumpir
Nije svaki krumpir idealan za pire. Škrobni krumpiri su najbolji jer visok sadržaj škroba daje pireu kremastu teksturu.

2. Ne presoliti vodu pri kuhanju
Profesionalci preporučuju da krumpir kuhate u nezasoljenoj vodi. Na taj način krumpir će upiti vlagu, ali neće postati preslan.

3. Kuhajte krumpir s korom
Ako imate vremena, kuhajte krumpir s korom – to pomaže zadržati vlagu unutra, pa će pire biti kremastiji.

4. Krumpir kuhajte ravnomjerno
Krumpir treba narezati na jednake komade kako bi se ravnomjerno skuhao.

5. Koristite pravu tehniku pasiranja
Da biste dobili savršeno kremast pire, pasirajte krumpir dok je još vruć.

6. Dodavanje masnoće
Krumpir “voli“ masnoću. Profesionalni kuhari preporučuju korištenje kvalitetnog maslaca i toplog mlijeka. Dodajte ih polako i postupno kako biste dobili željenu teksturu.

7. Mlijeko treba biti toplo
Nikada ne dodavajte hladno mlijeko u pire. Zagrijte ga prije nego što ga dodate krumpiru. T

8. Začini
Dodajte malo muškatnog oraščića te sol i papar po ukusu. Ovi začini mogu podići okus pirea na višu razinu.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
87
Haha
18
Nice
29
What?
14
Laž
9
Sad
9
Mad
23
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Održana promocija monografije Hrvatskog planinarskog društva "Mosor"
2
min
Održana promocija monografije Hrvatskog planinarskog društva "Mosor"
SDP Split: "Gradonačelnik Tomislav Šuta je danas u Saboru dignuo ruku za Bačićeve zakone..."
9
min
SDP Split: "Gradonačelnik Tomislav Šuta je danas u Saboru dignuo ruku za Bačićeve zakone..."
Znate li što znače brojevi na ventilima radijatora?
26
min
Znate li što znače brojevi na ventilima radijatora?
Iz sefa pulskog suda ukraden pištolj, a Ministarstvo pravosuđa nije izvijestilo javnost
40
min
Iz sefa pulskog suda ukraden pištolj, a Ministarstvo pravosuđa nije izvijestilo javnost
Skok cijena pred blagdane: Pogledajte cijene blagdanske košarice
1
sat
Skok cijena pred blagdane: Pogledajte cijene blagdanske košarice
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Anđa Marić šokirala sve: 'Moj sin je alkoholičar, bolesnik, ovisnik. Sada je u istražnom zatvoru i odgovarat će...'
    Anđa Marić šokirala sve: 'Moj sin je alkoholičar, bolesnik, ovisnik. Sada je u istražnom zatvoru i odgovarat će...'
    15. prosinca 2025. 17:53
  • Racija u Dicmu: Ugostiteljski objekt zatvoren zbog kršenja propisa, muškarac priveden
    Racija u Dicmu: Ugostiteljski objekt zatvoren zbog kršenja propisa, muškarac priveden
    15. prosinca 2025. 12:18
  • Pala je prosidba na koncertu Dalmatina u Kaštelima: Mladić kleknuo, a publika zapljeskala
    Pala je prosidba na koncertu Dalmatina u Kaštelima: Mladić kleknuo, a publika zapljeskala
    14. prosinca 2025. 22:30
  • Jeste li vidjeli ovu čaroliju u Kaštel Kambelovcu? Morate ovo posjetiti...
    Jeste li vidjeli ovu čaroliju u Kaštel Kambelovcu? Morate ovo posjetiti...
    14. prosinca 2025. 22:46
  • Advent u Kaštelima je pravi hit. Dalmatino oduševio publiku, bila je to prava emocija
    Advent u Kaštelima je pravi hit. Dalmatino oduševio publiku, bila je to prava emocija
    14. prosinca 2025. 22:23
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.