Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Cijeli život pogrešno radite pire krumpir. Evo što savjetuje profesionalni kuhar

Kada je krumpir u pitanju, pire je uvijek odličan izbor – posebno tijekom hladnih mjeseci. Topao, kremast i ukusan, savršeno se slaže s raznim jelima. Međutim, iako jednostavan na prvi pogled, krumpir-pire može lako ostati pun grudica, previše tvrd ili previše vodenast ako se ne pripremi pravilno
D.D. / Foto: Pixabay14. ožujka 2025. 07:27
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Prema kuharima iz restorana Fallow, postoji jednostavan trik koji jamči savršen krumpir-pire svaki put. Tajna? Nikada ne kuhajte krumpir u vodi! U TikTok videu, profesionalni kuhar iz Fallowa podijelio je tehniku koju koristi za pripremu najkremastijeg pirea. Umjesto da krumpire kuha u vodi, peče ih u krupnoj soli na temperaturi od 160 do 180°C dok potpuno ne omekšaju, prenosi N1.

“Nakon pečenja, jednostavno uklonite višak soli, prerežite krumpire na pola i pasirajte ih dok su još topli“, objasnio je. “Zagrijani maslac i mlijeko dodajte postupno kako biste dobili savršenu teksturu.“

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Kako se pravi najbolji krumpir-pire?

Ako ipak ostajete pri svojoj provjerenoj metodi kuhanja krumpira, evo na što trebate obratiti pažnju.

1. Odaberite pravi krumpir
Nije svaki krumpir idealan za pire. Škrobni krumpiri su najbolji jer visok sadržaj škroba daje pireu kremastu teksturu.

2. Ne presoliti vodu pri kuhanju
Profesionalci preporučuju da krumpir kuhate u nezasoljenoj vodi. Na taj način krumpir će upiti vlagu, ali neće postati preslan.

3. Kuhajte krumpir s korom
Ako imate vremena, kuhajte krumpir s korom – to pomaže zadržati vlagu unutra, pa će pire biti kremastiji.

4. Krumpir kuhajte ravnomjerno
Krumpir treba narezati na jednake komade kako bi se ravnomjerno skuhao.

5. Koristite pravu tehniku pasiranja
Da biste dobili savršeno kremast pire, pasirajte krumpir dok je još vruć.

6. Dodavanje masnoće
Krumpir “voli“ masnoću. Profesionalni kuhari preporučuju korištenje kvalitetnog maslaca i toplog mlijeka. Dodajte ih polako i postupno kako biste dobili željenu teksturu.

7. Mlijeko treba biti toplo
Nikada ne dodavajte hladno mlijeko u pire. Zagrijte ga prije nego što ga dodate krumpiru. T

8. Začini
Dodajte malo muškatnog oraščića te sol i papar po ukusu. Ovi začini mogu podići okus pirea na višu razinu.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
87
Haha
18
Nice
29
What?
14
Laž
9
Sad
9
Mad
23
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Vrijeme se potpuno minjenja na Badnjak, dio zemlje snijeg, dio kiša. Tek prema kraju godine prava zima kuca na vrata!
51
min
Vrijeme se potpuno minjenja na Badnjak, dio zemlje snijeg, dio kiša. Tek prema kraju godine prava zima kuca na vrata!
"Toliko zavoli onoga na koga naiđe da mu svakodnevno 'pije krv': Znate li da je bršljan jako ljekovit za jednu stvar?
1
sat
"Toliko zavoli onoga na koga naiđe da mu svakodnevno 'pije krv': Znate li da je bršljan jako ljekovit za jednu stvar?
Sara je samo 25 godina postala doktorica medicine s prosjekom 5,0, osvaja nagrade i budućnost vidi u Hrvatskoj brinući se o najmlađima
2
sat
Sara je samo 25 godina postala doktorica medicine s prosjekom 5,0, osvaja nagrade i budućnost vidi u Hrvatskoj brinući se o najmlađima
Emotivnim koncertom u prepunom Lisinskom, Miroslav Škoro spektakularno proslavio 40 godina karijere
2
sat
Emotivnim koncertom u prepunom Lisinskom, Miroslav Škoro spektakularno proslavio 40 godina karijere
Preminula zvijezda kultne serije
4
sat
Preminula zvijezda kultne serije
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Prometna nesreća kod Poljica, stigao helikopter Hitne pomoći. Zatvorena magistrala
    Prometna nesreća kod Poljica, stigao helikopter Hitne pomoći. Zatvorena magistrala
    21. prosinca 2025. 12:50
  • Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
    Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
    21. prosinca 2025. 09:53
  • Maja Šuput rasplesala publiku u Gradini, večeras slijedi humanitarna večer
    Maja Šuput rasplesala publiku u Gradini, večeras slijedi humanitarna večer
    21. prosinca 2025. 12:44
  • Torcida u završnici utakmice istaknula emotivnu poruku s tribine: "Pitaju me zašto..."
    Torcida u završnici utakmice istaknula emotivnu poruku s tribine: "Pitaju me zašto..."
    21. prosinca 2025. 16:53
  • Direktor naše poznate firme dobio otkaz zbog veze s kolegicom
    Direktor naše poznate firme dobio otkaz zbog veze s kolegicom
    21. prosinca 2025. 19:19
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.