Chefovi kuhaju doma: Tisuću pizza dnevno za stanovnike nastradalog područja uz pomoć međunarodnih tvrtki i domaćih volontera

"Inicijativa, ne samo da se uspjela realizirati, već je pun pogodak za pomoć stradalim ljudima i svim volonterima i radnicima koji pomažu u čišćenju i saniranju šteta"


Zajednički angažman volontera ugostitelja, kuhara, dobavljača, distributera hrane i svih ostalih dobre volje pokazao je veliko srce ljudi koji tjednima nesebično pomažu stanovnicima na nastradalim područjima nakon razornog potresa na Baniji.


Samo nekoliko sati nakon potresa magnitude 6,2 prema Richteru, koji je devastirao dijelove Sisačko-moslavačke županije, udruga Chef kuha doma pokrenula je inicijativu i oni su već u kasnim poslijepodnevnim satima s food truckom Marina Medaka bili u Petrinji i kuhali obroke za ljude. Na njihov poziv svima da se priključe javio se odmah i Lareto Food, domaći visokopozicionirani food servis u sferi distribucije proizvoda visoke kvalitete, i istoga dana donirao namirnice koje imaju u distribuciji kako bi pomogli njihovu akciju. Pizza premium brands, na čelu s Marinom Vanjakom, uključio se naknadno s obzirom na to da je cjelokupna priprema iziskivala zahtjevniju logističku pripremu, što je uključivalo dopremu velike pizza peći i miješalice za tijesto na lokaciju u Petrinji, te svih namirnica potrebnih za izradu pizze, kartonskih kutija,… Otada dnevno se izbaci između šesto i tisuću pizza. Svaki dan se dostavi kombi pun robe, od Lareto Fooda, ali i drugih distributera i proizvođača jer je riječ o doista velikim količinama namirnica koje se svakodnevno troše.

Inicijativa, ne samo da se uspjela realizirati, već je pun pogodak za pomoć stradalim ljudima i svim volonterima i radnicima koji pomažu u čišćenju i saniranju šteta – ističe Tomislav Dabac, suvlasnik i direktor Lareto Fooda.

Nastavno na objave na našim društvenim mrežama, javilo nam se jako puno kuhara i Pizzaiola s kojima surađujemo od Dubrovnika do Istre i Slavonije. Isti su tren odlučili pomoći. Na našu inicijativu te dugoročne dobre poslovne odnose s našim principalima iz Italije, kontaktirali smo ih i zatražili pomoć u prehrambenim namirnicama. Svi su se odazvali, neki se još uvijek javljaju i šalju pomoć, kao što su Robo, Salumi Negrini, Molino Scoppettuolo, Sabelli,… S obzirom na to da se bavimo distribucijom prehrambenih proizvoda za restorane i hotele, naša aktivnost je donacija potrebnih namirnica direktno kuharima koji ih pripremaju i dijele ljudima u Petrinji, Glini i okolnim mjestima – objašnjava Tomislav Dabac kako su se u akciju priključile i velike međunarodne tvrtke.

Prema reakcijama ljudi i informacijama s terena, Pizza premium brands ostaje na dispoziciji do kraja siječnja, a udruga Chef kuha doma s terena će se povući nakon što se potroše namirnice sa zalihe, a to je za nekoliko dana.

Kako dobro surađujemo sa svim našim partnerima kuharima i pizzaiolama u redovnim poslovnim odnosima, te dijelimo sudbinu zabrane rada svih ugostiteljskih objekata odlukom stožera zbog pandemije virusa COVID-19, jer naše se poslovanje bazira samo na distribuciji namirnica za ugostiteljstvo, tako smo i u ovim izvanrednim uvjetima pokazali da smo još bolji u međusobnim odnosima kada je to najpotrebnije. Hvala svima koji nesebično pomažu na bilo koji način – zaključuje Tomislav Dabac, suvlasnik i direktor Lareto Fooda.



Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime