Uoči večerašnjeg derbija s Njemačkom u Kölnu (20:30), Hrvatska je ostala bez jednog od najboljih igrača Europe, Luke Cindrića. Srednji bek Kielcea i hrvatske reprezentacije zbog problema s ozljedom otpao je do kraja turnira, potvrđeno je za Index jutros u HRS-u. Za drugu utakmicu u Kölnu prijavljen je pivot slovenskog Celja, Kristian Bećiri.

Lino Červar je ovako objasnio svoju odluku:

“U tijeku utakmice se dogodilo pogoršanje ozljede, tražio je zamjenu. Radi se o ozljedi aduktora, prije toga i zadnje lože. Donijeli smo zaključak da nema smisla biti ovdje i mučiti se. Obavljat će terapiju u svom klubu i spremat će se za prvenstvo. Odluka je bila logična, iako je on htio, ali nije mogao izdržati napor zbog bolova i odlučili smo priključiti Bećirija reprezentaciji”, rekao je Červar.

To je samo dodatan hendikep Hrvatskoj nakon jučerašnjeg šokantnog poraza od Brazila 29:26. Ako Červarova ekipa želi izboriti plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, danas moraju pobijediti Njemačku, a onda, u posljednjem dvoboju drugog kruga, u srijedu od 18 sati, i Francusku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime