Čerina zlatna, Runtić srebrna na juniorskom PH u takewondou

Splićanke su se vratile kući s medaljama

Proteklog vikenda u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića okupilo se 450 kadeta i juniora iz 67 klubova na državnom prvenstvu.
U Split nam medalje donosi Kristina Čerina zlato te Dora Runtić srebro. Obje su Splićanke i treniraju u Splitu, ali Kristina nastupa za TK Banija Pandas iz Karlovca, dok Dora nastupa za TK Velika Gorica iz Velike Gorice.


– Kristina Čerina je s dvije rutinske pobjede ( 20:9 i 11:2 ) potvrdila status najbolje juniorke u Hrvatskoj te zapečatila svoj nastup na Europskom Prvenstvu koje će se održati na Cipru u studenom ove godine. Mora se istaknuti kako je Kristina ove godine postala seniorska i juniorska prvakinja Hrvatske. Tako se može pohvaliti sa zlatom s kadetskog, juniorskog, prvenstva za mlađe seniore i seniorskog prvenstva Hrvatske.

Dora Runtić je ove godine tek prešla u juniorke, nakon što je pokazala da zna biti najbolja Kadetkinja u Hrvatskoj osvojila je i srebro na Juniorskom Prvenstvu Hrvatske.
Prvu borbu Dora je pobijedila rezultatom 23:4 (predaja), drugu borbu 13:10 da bi u finalu bila zaustavljena rezultatom 29:20 od 2 godine starije i iskusnije djevojke koja je trenutno i reprezentativka, te izborila nastup na EP. Ovo je samo dokaz da Dorino vrijeme tek dolazi i da se može nositi sa svima na tatamiju.

Slijedi nam kratka stanka nakon naporne sezone malo ćemo odmoriti od svega i napuniti baterije za sljedeću sezonu. Slijede novi izazovi, Europsko Prvenstvo je u 11.mjesecu treba se i za to pripremiti i ako Bog da uzet medalju. – kazao nam je njihov trener Duje Ševo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0