Ove su godine nagradu zaslužila inovativna objedinjena tehnološka rješenja u funkciji sigurnog i učinkovitog cestovnog prijevoza. Nagradu je uručio Bernard Topić, potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeli su je voditelj zaštite na radu Fabjan Ruščić te voditelj lanca opskrbe u CEMEX-u Hrvatska Alen Voloder.

Sigurnost je prvi prioritet u CEMEX-ovom lancu vrijednosti, a posebna se pažnja posvećuje radu s ugovornim prijevoznicima građevinskih proizvoda. Tako više od 180 vozila te više od 250 vozača sudjeluje u programu usmjerenom na što kvalitetnije upravljanje sigurnošću i pouzdanošću transporta, a koji počiva na koristima koje donosi upotreba različitih tehnoloških rješenja od koji se ističu nove tehnološke komponente kao što su aplikacije ARTICULATE, SAP i SMARTIVO.

Također, ugovorni vozač CEMEX-ovog partnera, prijevozničke tvrtke Majetić, Vjekoslav Pavlović nagrađen je Velikom nagradom sigurnosti za hrabri čin gašenja požara u prometu. Naime, 19. kolovoza na mostu Mladosti u Zagrebu iznenada je planulo osobno vozilo. CEMEX-ov je ugovorni vozač na prepunom mostu u vremenu poslijepodnevne prometne „špice“ priskočio u pomoć te ugasio požar i prije dolaska vatrogasaca. Ovo je jedina nagrada u kojoj nagrađeni uz plaketu i statuu dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 3000 kuna, a Vjekoslavu Pavloviću uručio je Dražen Kordić, član Upravnog odbora HUMS-a.

„Sve aktivnosti i kampanje koje provodimo dio su CEMEX-ovih trajnih napora da poveća stupanj očuvanja zdravlja i sigurnosti. Svatko od nas može širiti krug sigurnosti i tako pomoći da se svaki dan sigurni i zdravi vraćamo kući svojima obiteljima. No jednako tako nam je važno dobrim praksama doprinositi i unaprjeđivati uspješnost segmenta zaštite na radu za cijelo naše gospodarstvo. Znati da je takav naš trud prepoznat i nagrađen nas izuzetno veseli“, rekao je prigodom dodjele nagrada Fabjan Ruščić.

CEMEX-u je Velika nagrada sigurnosti dodijeljena i 2019. godine, i to za najbolje projekte društvene odgovornosti usmjerene na sigurnost za inicijative brige o školarcima u prometu te akciju „Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš“.

Ovogodišnja jubilarna deseta Velika nagrada sigurnosti dodijeljena je u jedanaest kategorija. Žiri su i ove godine činili Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, Božo Skoko, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, novinarka Ana Raić Knežević, Valentina Kranželić, izvanredna profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime