U okviru inicijative “Zajedno za Ninu” u Cavtatu je u nedjelju 4. kolovoza 2019. organiziran sportski događaj “Trčimo za Ninu”.

Cavtatska riva bila je prepuna profesionalnih trkača, sportaša i rekreativaca svih uzrasta koji su sudjelovanjem na utrci željeli doprinijeti u prikupljanju donacija za potrebe dugotrajnog liječenja i rehabilitacije mlade konavoke Marije Nikolete Đivanović (Nine).

Više od 430 prijavljenih sudionika utrke, preko 100 volontera te brojni posjetitelji događaja poslali su zajedničku poruku podrške Nini i svima onima koji su se našli u sličnoj situaciji kao ona.

Prvi kroz cilj 2 km duge utrke protrčao je župljanin Andro Perkić. Trčalo se cavtatskom rivom, oko Rata natrag do Trga, a nakon utrke i osvježenja za sve sudionike uslijedile su dječje igre te večernji zabavni program uz DJ-a Lucasa.

Inače ovo je prvi od tri događaja koji se organizira unutar programa inicijative „Zajedno za Ninu“. Već u nedjelju 11. kolovoza s početkom u 20:30 sati „Plešemo za Ninu“. U Pridvorju će nastupiti KUD Čilipi, KUD Vlaho Bukovac – klapa Ragusavecchia i KUD Stjepan Radić, domaćin ove večeri, čiji je Nina dugogodišnji član. Dan uoči Velike Gospe, 14. kolovoza, svi zajedno u Ljutoj „Pjevamo za Ninu“ uz veliki koncert legendarne Crvene jabuke.

Više informacija o Nini, ovom događaju i drugim aktivnostima kao i podatke o uplati novčanih donacija na Ninin račun potražite na web stranici,  te na Facebook i Instagram profilu “Zajedno za Ninu”.