Šibenik i Hajduk sutra će se sastati u osmini finala Hrvatskog kupa u 18 sati na Šubićevcu. Hajduk je zadnji kup osvojio upravo nakon dvije finalne utakmice protiv Šibenika u kojima je slavio rezultatom 2:1 na Poljudu i 2:0 na Šubićevcu.

Sutrašnji ogled najavio je strateg Bijelih Joan Carrillo.

– Mislim da ovo može biti jako komplicirana utakmica, ne bi smjeli raditi greške. Ako bi došlo do toga, mogli bi izgubiti jednu važnu priliku. Proučavao sam Šibenik u zadnjih pet utakmica, u zadnjim utakmicama su poboljšali obranu. Kao ekipa sigurno će biti jako motivirani. Ono što je najvažnije je da u ovoj utakmici pokažemo žar. Zatražio sam od svoje ekipe da u ovoj utakmici održe jedan veliki nivo koncentracije. – kazao je Carrillo.

Otkrio je koga sve ima na raspolaganju u sutrašnjoj utakmici.

– Normalno, moramo znati da dolazimo iz jedne teške utakmice i da je pred nama još Slaven Belupo. Mislim da ću na sutrašnju utakmicu voditi momčad koja će biti spremna. Respektiram momčad protiv koje igramo sutra, ali sigurno neće biti roster isti kao i za Dinamo ili kao što će biti za Slaven Belupo. Od onih na koje još uvijek ne možemo računati tu je Juranović koji se još uvijek nije oporavio, Teklić je u utakmici druge momčadi dobio crveni karton pa ne može igrati sutra. – rekao je Carrillo.

Otkrio je što je dosad saznao o Šibeniku i rivalstvu s Hajdukom.– Što se tiče terena, mislim da će biti prilično suh zbog bure. Također sam proučio njihove dobre strane i znam kvalitetu koju posjeduje ekipa Šibenika. Imaju solidnog igrača u špici, akcije i igraju dosta solidno. Igru fokusiraju preko boka i izdvojio bi njihovu lijevu stranu u tome. Utakmica će biti fizičke naravi i biti će dosta duel igre i to je ono što će obilježiti sutrašnju utakmicu. Analizirali smo utakmicu kako bi to sutra trebalo biti i proučili smo dobro našeg suparnika i ostalo nam je da utakmicu uspješno privedemo kraju. Također, imam informaciju, znam da su gostovanja na Šubićevcu dosta teška zbog rivalstva s Hajdukom. – otkiro je Carrillo.

Upitan je koje je utakmice Šibenika analizirao.

– Proučio sam zadnjih 5 utakmica i znam da su primili 5 golova na tim utakmicama. Njihov početak u prvenstvu je bio jako negativan. Onu utakmicu koju sam analizirao je najviše ona protiv naše druge ekipe koju smo pobijedili. Ono što je bilo konkretno je da je Teklić razbio njihove linije i bio zaslužan za gol, a Jandrek je isto dobro odigrao tu utakmicu. Oni su tad bili neusklađeni. Dakle, vidjeli smo i zadnjih 5 utakmica u kojima su poboljšali svoju defanzivu. S manje primljenih golova osvojili su manje golova. – odgovorio je Carrillo.

Pojavila se i informacija da ga Mađari žele za izbornika.

– Osobno nemam nikakvih kontakata s njima. Ono što me zanima je samo Hajduk s kojim imam ugovor. Potpisali smo ugovor i to je jedino što me zanima. Za ovu momčad i naše navijače želim dati sve najbolje. Moje misli želim uputiti prema momčadi, Hajduku i sljedećim utakmicama i to me jedino zanima. – istaknuo je Carrillo.

Više od trećine golova je Hajduk primio u zadnjim minutama utakmice.

-Ono što želim samo govoriti je o Hajduku. Da li je moj neki problem. Možda. Ovdje gubimo i pobjeđujemo svi. Kada govorimo o lošim situacijama želim sebe istaknuti na prvo mjesto. Kada ekipa prima takve golove možemo govoriti o jednom lancu reakcija. Ako govorimo o fizičkom dijelu, znači kad se istrošiš fizički onda i gubiš koncentraciju, ali također ne mislim da je to srž svega. U nekim sitacijama jednostavno izlaze različita rješenja. Po meni imate pravo što ste to primjetili, ali po meni nisu iste situacije npr. situacija protiv Osijeka i situacija protiv Dinama. Ne govorim da nakon nšto smo analizirali situaciju i te golove, kada tražiš grešku i ne možeš je pronaći. Ona može doći od nepoštivanja nekih postulata nogometa, ali neću tražiti izlike. Ono što želim tražiti su rješenje, utakmica s Dinamom je iza nas. Ako analiziramo situaciju protiv Osijeka kada smo primili gol u zadnjoj minuti ili situaciju protiv Dinama kada smo primili gol u mojoj prvoj utakmici s njima, to su različite situacije. U situaciji kada momčad odigra dobro prvi dio, a onda doživi onakva dva udarca bi sigurno pala svaka momčad. Moji momci su dobro reagirali. Ako se sjećate te utakmice mi smo u tri situacije mogli doći do gola, a da bi to postigli moramo biti jaki u glavi. Dali smo gol, a opet je bila konfuzna situacija između Ercega i Sigalija i jedan opasan centaršut koji Hugo i Erceg nisu uspjeli dohvatiti. Pričamo o tri situacije nakon dva primljena gola. To je ta velika razlika da je ekipa jako dobro reagirala. Protiv Osijeka nažalost nije bilo vremena. AKo ćemo analizirati i takve utakmice iz prošle godine nismo imali vremena. Jednostavno smo pokazali fizičku i mentalnu snagu da se vratimo nakon dva primljena gola. Mogu oprostiti grešku jer su one dio igre. Igrač može cijelu utakmicu dobar, a u ključnoj situaciji pogriješiti. Nakon utakmice smo sve analizirali i pripremili smo se za Šibenik i Slaven. – ispričao je Carrillo.

Otkrio je dokad će Said ostati u drugoj momčadi.

– Donijeli smo tu internu odluku. Ima nekoliko stvari o kojima smo već pričali i on će ostati do daljenjega s drugom momčadi.- otkrio je.

Na zadnjoj utakmici kupa igrali su neki igrači druge momčadi, sutra bi pojedinici mogli ponovno nastupiti.

– Kad govorimo o drugoj ekipi dosta vremeno pratimo njihov razvoj. Moramo imati u vidu da oni imaju gostujuću utakmicu u Zagrebu. Moramo spoznati kad ćemo im dati šansu i kad to zaslužuju. Sigurno ćemo računati na njih i pratimo njihov razvoj. U nedjelju se igra derbi Dinamo II i Hajduk II.- zaključio je Carrillo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0