Carrillo pred Rudeš: “Said ni sutra neće igrati, igrači su gladni pobjeda”

Hajduk sutra u 19 sati dočekuje posljednjeplasirani Rudeš na Poljudu

Hajduk sutra na Poljudu dočekuje Rudeš, posljednju ekipu na tablici HT Prve lige. Utakmica 15. kola je na rasporedu sutra u 19 sati. Dvoboj s Rudešom najavio je strateg Bijelih Joan Carrillo.


-Svjesni smo da nakon ovih utakmica koje smo igrali neriješeno je da su igrači gladni pobjede. Tijekom tjedna smo proučavali protivnika i igrači su svjesni što ih čeka u idućoj utakmici.

Rudeš će igrati zatvoreno, a Hajduk se godinama muči s takvim protivnicima. Što Hajduk može učiniti da se golom probije protivnik?
– Mislim da je Rudeš organiziraniji sad nego prije. Mislim da je u nogometu sama ideja da je jednostavnija destrukcija nego konstrukcija. Naša je namjera da kreiramo alternative u sustavu. Govoreći o kreiranju posjeda te kreiranja šansi za gol što je preduvjet za pobijedit. Naravno respektiramo protivnika. Normalno da nam nije drago igrati protiv ekipa koje igraju zatvoreno, a mi ne ovisimo o ideji protivnika nego o našoj igri. Mislimo da je ekipa spremna i da će znati prelomiti ovakve utakmice. U nogometu je važno da imamo plan A i plan B. Ono što je evidentno je da momčad sam kreira šanse što pokazuje i statistika. Ekipa mora imati više alternativa za razbiti takve defenzivne blokove.

Otkrio je koji igrači neće biti na raspolaganju, a tko hoće.
– Govoreći o samim igračima o kojima ne možemo računati tu su sigurno Futacs i Carbonieri, a tu je sada i Almeida koji je u Koprivnici malo ozlijedio leđa. On je u procesu oporavka i nadamo se da će u idućem tjednu opet biti s nama. Govoreći o kartoniranim, sada možemo računati na Kožulja i Teklića. Igrači koji ranije još nisu mogli biti s nama zbog ozljeda, a tu su Juranović, koji je trenirao cijeli tjedan. Moramo biti s njim jako oprezni jer je bio neko vrijeme izvan stroja. Savvas zbog jednog udarca nije mogao biti u Koprivnici i Nižić koji je dobro trenirao s momčadi.

Komentar situacije sa Saidom.
– Govoreći o njemu to je interna odluka. Do sada kako stvari stoje i dalje trenira s drugom momčadi. To je bila interna odluka koju sam stavio pred tim i ljude. Neće biti s nama u sutrašnjoj utakmici, ali bi htio da se koncentriramo na igrače koji će biti sutra s nama.

Prokomentirao je i stratega sutrašnjeg protivnika.
– Inaki kao trener je osoba koju jako cijenim kao kolegu i njegovu ulogu u momčadi. Moramo biti svjesni da su njihove aspiracije malo drugačije od naših. Sama činjenica da je potrebna adaptacija ligi, državi i jednom novom ambijentu zahtjeva neko vrijem. Vidim da je progres vidljiv. Discipliniraniji su, imaju veći intenzitet u igri i mislim da nedostatak neke sportske sreće ih je koštao da nemaju bod više. Moje mišljenje je da radi zasad jako dobar posao u Rudešu. Mislim da će njegovim načinom vođenja momčadi momčad ići sama prema gore.

Također se osvrnuo i na Keka, trenera Rijeke koja je konkurent Hajduku na vrhu.
– Nažalost o trenerima uvijek govorimo kada momčad dolazi u jednu vrstu krize. Svima je jasno da je u ove 4 godine napravio da momčad ide prema naprijed i sama je momčad napredovala s njim na klupi. Nemojmo zaboraviti da je osvojio duplu krunu prošle godine, a nogomet je komplicirana igra u kojoj puno faktora odlučuje o uspjehu. Naš način gledanja stvari kao nogometnih trenera je da čašu uvijek gledamo polu punu. Sve je komplicirano kada igraš prvenstvo, kup i europska natjecanja. Ta činjenica da smo tu negdje na tablici i mi ćemo učiniti sve da budemo bolji od njih.

Osvrnuo se i na novinarsko pitanje o izdanju Dinama u Novigradu.
– Mislim da mi i sami imamo svojih briga i gledanja. Ponavljam kao ranije da je nogomet komplicirana igra i samo osvajanje tri boda je zahtjevno. Sa svakom ekipom kojom se susrećeš i činjenica da moraš igrati s igračima koje imaš u tom trenutku. Naš je cilj fokusirati se na Rudeš koji nas čeka. Svi ovi komentari koji nisu dio nas i što nas se ne tiče nas ne interesira. Ponovno vam zahvaljujem što pressing ne radite na igrače nego ste prihvatili da bude na meni.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0