Carrillo: “Naša publika je čudesna”

Hajduk je pobjedio Levski u prvoj utakmici drugog prekola Europske lige

Hajduk je u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige pobijedio bugarski Levski rezultatom 1:0. U izvrsnoj atmosferi na ispunjenom dugopoljskom stadionu Hrvatskih vitezova Bijeli su uzeli minimalnu pobjedu, a podrška s tribina je trajala svih 90 minuta.


Svoje dojmove nakon utakmice iznio je strateg Bijelih Joan Carrillo.

– Jako sam zadovoljan, budući da su igrači prućili upravo ono što sam tražio od njih. Nadam se istom u Sofiji.

Osigurava li vam ovih 1:0 šest mirnih dana?

– Naravno da nismo zadovoljni, čeka nas još dosta posla. Moramo se dobro pripremiti. Rezultat je i dalje otvoren, ali bitno je da smo pobijedili u prvoj utakmici. Bitno je da nismo primili gol. Bilo je sigurno utakmica gdje smo imali više šansi pa nismo dobili.

Jeste li oklijevali sa zamjenama?


– Primijetio sam da je momčad dominirala terenom. Mislio sam nekoga osvježiti, a  neki su igrači to zahtijevali više nego drugi. Savvas mi je rekao da je primio dosta udaraca do poluvremena. Tada sam mislio ubaciti Kožulja da zadržimo kontrolu lopte. Kada su ušle zamjene imali smo manje šansi. Imali smo svojih prilika koje nismo iskoristili.

Trener Levskog kaže da će izbaciti Hajduk?– Ne bi ulazio u tu temu. Pohvalio bi našu publiku. To je čudesno. Kada smo izašli na teren kao da smo bili u nekoj trećoj dimenziji. Ovim putem bi htio zahvaliti svima njima.

Dojam na Lopeza i promjene za Lokomotivu?

– Borja je odradio nazad sve dobro kao i ostali igrači. Oni su se jako dobro uklopili u ovoj utakmici, a u prvom djelu praktički nisu došli do našeg gola. Da bi igrač odigrao dobro utakmicu potrebna je pomoć svih igrača. Sutra imamo još jedan trening tako da ćemo vidjeti što će biti za Lokomotivu i za uzvrat u Sofiji. Ne bi smjeli napraviti tu grešku da preforsiramo igrače.

Zadnjih dvadesetak minuta ste se povukli? Memolla je često ostajao sam na svojoj lijevoj strani…

– Dakle što se tiče tih zadnjih minuta to nije bila moja odluka. Momčad je prvi dio obrambeno odradila sve što sam tražio od njih. Zadnjih minuta jak intenzitet je učinio svoje. Možda je takav dojam bio na Memollu, ali on je imao podršku svojih suigrača.

Brinu li vas šanse Levskog u posljednjim minutama?

– Slažem se da su imali svoje prilike, ali mi smo ih imali više. Onaj moment kad imaš želju za pobijediti utakmicu pojavi se taj umor koji ti otežava. Imali su jednu, dvije prilike za zabiti, ali to je to. Nema brige, pričao sam sa svojim igračima. Oni su igrali protiv jedne momčadi koja ima jako dobre igrače, a moji igrači su to odradili dobro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0