Carrillo: “Hajduk mora pobijediti svaku utakmicu”

Bijeli sutra u 19 sati otvaraju prvenstvo s Lokkomotivom

Hajduk nakon pobjede u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige nad bugarskim Levskim od 1:0 ide u goste Lokomotivi na Maksimir. Sutrašnji dvoboj prvog kola HT Prve lige najavio je strateg Bijelih Joan Carrillo.


– Morat ćemo osvježiti momčad zbog utakmice s Levskim. Bio je to žustar dvoboj. Samo 48 sati imamo za pripremu. Opet nas očekuje teška utakmica. Znamo kakvi su bili susreti s Lokomotivom prošle sezone. Što se tiče Levskog, oni će ovaj tjedan odmarati, za razliku od nas. Mi nemamo pravo na taj odmor, nego moramo otići u Maksimir i odraditi tu utakmicu. – kazao je Carrillo.

Otkrio je što očekuje od Lokomotive sutra.

– Ovaj tjedan smo se pripremali i za Lokomotivu, oni igraju drugačije od ostalih, s tri centralna igrača u obrani i dva krila, dva pivota, polušpicom i dva napadača. Ne ostavljaju puno prostora među linijama. Upotrebljavat ćemo više duge lopte, mijenjanje strane. Treba obratiti pažnju na Majera koji igra polušpica. Zanimljiv je i Ivanušec. – rekao je.

Upitan je i kada možemo vidjeti novog lijevog beka na djelu.

– Andre jako dobro radi, ali imamo specifičnu situaciju kada dođe novi igrač. Potrebna je koordinacija i zato treba vremena. Kada smo se odlučili za njega, onda je jasno da vjerujemo u njegove mogućnosti. Moj posao je da nastavim raditi s njim, da se uklopi u filozofiju i taktiku. Vjerujem da će putovati s nama u Zagreb. – otkrio je strateg Bijelih.


Zadnje dvije utakmice Hajduka i Lokomotive završile su remijem.

– Vjerujem u svoju momčad i rad koji je iza nas. Radimo da bismo pobijedili, a ne da bismo izgubili ili odigrali remi. Bolje smo se upoznali, odradili smo i pripreme. Prošle sezone u dvoboju s Lokomotivom je isključen Futacs, to su stvari koje se ne mogu kontrolirati. – rekao je.Futacsu je tijekom utakmice s Levskim suđeno dosta prekršaja u napadu.

– Futacs je isti igrač kao lani, s istim potezima. Sudac je jako dobro sudio protiv Levskog. Imao sam priliku pogledati više puta i vidio sam dosta prekršaja na Futacsu, ali to je njegova sposobnost. Svaki igrač ima svoje karakteristike. – istaknuo je Carrillo.

Kritiziran je zbog kašnjenja s izmjenama protiv Levskog.

– Imao sam plan za utakmicu. U prvom dijelu smo bili bolji, baš kao i dobrim dijelom drugog poluvremena. Na kraju je normalno da će se utakmica malo promijeniti. Oni su imali jednu priliku za gol, a mi nešto više. Ponovio bih iste zamjene, da se ponovi ista utakmica. – odgovorio je Carrillo.

Na kraju se osvrnuo još jednom na raspored utakmica.

– U 48 sati igramo dvije utakmice, jako je problematična ta situacija, pogotovo što već u utorak idemo u Bugarsku. Hajduk mora pobijediti svaku utakmicu. Imamo pred sobom Lokomotivu, pa Levski, koji se odmarao cijeli tjedan. Meni bi osobno bilo draže da smo napravili isto kao Levski. Spominjem prednosti i mane. Idemo pobijediti Lokomotivu, ne želim tražiti nikakve alibije, samo gledam činjenice – prednosti i mane takvog rasporeda. – zaključio je trener Hajduka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0