Capakova pomoćnica: “Nije isto ako smo u prostoru s maskama i ako bez njih pijemo kavu”

Otkrila je i kada bi se svi učenici mogli vratiti u školske klupe


Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka rekla je za HRT da se Hrvatska trenutno nalazi u zahtjevnom periodu s obzirom na novi soj o kojem se intenzivno govori i koji je prisutan u zemljama okruženja.


Dodala je kako radi toga treba vrlo pažljivo i postupno uvoditi popuštanje mjera, a vezani su za ugostitelje i fitness industriju.

“Nemojte zaboraviti na postoje različite okolnosti rečenice- boravak više ljudi u na istom prostoru, jer nije isto ako boravimo na istom prostoru s maskama i ako razgovaramo, ili boravimo u istom prostoru gdje ćemo skinuti maske piti kavu i razgovarati u isto vrijeme”, rekla je.

Bubaš je dodala kako je jasno da je pandemija ostavila posljedice na gospodarstvo, obrazovanje, te na sport. Ustvrdila je da je tako u svim zemljama, te će ova mjera o popuštanju mjera u školstvu umanjiti posljedice na obrazovanje i sport.

Lovrić: Bude li povoljna situacija, od 8. veljače se u klupe vraćaju i svi učenici srednjih škola

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje grada Zagreba Ivica Lovrić rekao je kako su se u sustavu obrazovanja postepeno popuštale mjere, jer su se u protekla dva tjedna učenici postupno vraćali u škole.

Dodao je kako su prvo u škole krenuli učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti, a od ponedjeljka se vraćaju ostali učenici osnovnih škola. Naglasio je ako sve bude razvijalo epidemiološki povoljno od 8. veljače u škole bi se vratili i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime