CAPAK ZADOVOLJAN: “Imamo nešto blaži silazni trend”

19 zemalja ima nižu, a 8 ih ima višu stopu od nas


Stožer od 11 sati drži presicu nakon što je vlada na svojoj jučerašnjoj  sjednici predstavila minimalno popuštanje mjera. Učenici svih razreda osnovne škole vratit će se u škole i dozvolit će se sport na otvorenom. Uz to, bit će dozvoljeno bavljenje sportom na bazenima i u balonima.


I to je od popuštanja mjera – to.

Iako se raspravljalo o tome da bi se kafićima omogućilo prodavanje kava za van te da bi se otvorile teretane, to se nije dogodilo, što je Index jutros i prvi najavio. Podsjetimo, ugostitelji su se žalili kako je nepravedno da oni u kafićima ne mogu prodavati kavu za van, a da to mogu pekarnice i benzinske postaje. No zabrana prodavanja napitaka za van ostala im je i nakon današnjeg popuštanja. Istu su sudbinu doživjele teretane, koje ostaju zatvorene unatoč tome što se već neko vrijeme spekulira o njihovom otvaranju.

Ugostitelji i poduzetnici su zbog svega bijesni. Najavili su prosvjede, a mnogi od njih i otvaranje 1. veljače, unatoč mjerama Stožera i vlade.

Capak o stanju s epidemijom u Hrvatskoj

Riječ preuzima šef HZJZ-a Capak.

Brojka od ovoga tjedna je za 13 posto manja od prethodnog tjedna, znači i dalje imamo nešto blaži silazni trend. 179.0 nam je incidencija po županijama. Najvišu ima Sisačko-moslavačka, a najnižu Istarska.Po 14-dnevnoj incidenciji EU-a smo sedmi, nižu ima šest zemalja.

196.8 je stopa incidencije motaliteta. 19 zemalja ima nižu, a 8 ih ima višu stopu od nas.Utrošili smo gotovo 80 tisuća doza. U zdravstvu 38 tisuća doza, u domovima za starije 37 tisuća. Do sada smo primili 409 sumnji na nuspojave Pfizerovog cjepiva i 18 na Modernino.

Na Pfizerovo smo imali ozbiljne reakcije, u dva slučaja se morao primjenjivati adrenalin,  a 22 korištenje drugih medikamenata, javlja Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime