Nove mjere protiv koronavirusa zabranjuju ugostiteljima rad poslije ponoći, uvode se covid-redari, nema plesa na svadbama… To su samo neke od mjera zbog kojih bi puno ugostitelja moglo propasti.

U gradu Zagrebu obavezno je korištenje maski i na otvorenom gdje nije moguće održati razmak od dva metra.

Što nas očekuje u idućim danima i kako će se odluke provoditi, bile su neke od tema emisije “U mreži Prvog” u kojoj su gostovali ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut i predsjednik ugostitelja Primorsko-goranske županije Vedran Jakominić.

Na početku emisije Capak je komentirao nove mjere zbog kojih se kod ugostitelja podiglo jako puno prašine.

Capak: S predstavnicima ugostitelja smo dogovorili te mjere

“U mnogim zemljama zapadne Europe ugostiteljski objekti uopće ne funkcioniraju jer imaju rast oboljelih kakav imaju, a takav rast nažalost sada kreće i kod nas. Naš je cilj smanjiti brojke, sedam dana smo razgovarali s predstavnicima ugostitelja, s njima smo dogovorili te mjere. Na završnom sastanku smo predstaviti preporuke i dogovorili se da idemo s njima. Naš cilj nije da se ne odvija ugostiteljska djelatnost, da se ne odvija gospodarstvo ili društvene djelatnosti”, rekao je Capak.

Dodao je kako se nada da novih restrikcija neće biti, osim “korekcije par sitnica”, te da bismo nakon toga mogli imati stagnaciju i pad broja oboljelih.Jakominić: Mi smo praktično zatvoreni

Vedran Jakominić zahvalio je Capaku i Trutu na trudu dodavši da su u nezavidnoj poziciji i da razumije kako je njihova pozicija teška. Ovi sastanci koji su održavani zadnjih sedam dana nisu imali ove mjere na stolu te su ugostitelji duboko razočarani onim što je na kraju predstavljeno. Smatraju da je izdano povjerenje s ovakvim donesenim mjerama.

“Mi smo praktično zatvoreni, ‘de jure’ nismo. Najspornija nam je odredba od četiri kvadrata po jednom gostu, ovako efektivno mi nemamo nikakvu šansu raditi”, zaključio je Jakominić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime