“Ne može narod biti dobar kada glasa za nas, a loš kada glasa protiv nas”, rekao je Milijan Brkić na sastanku predsjedništva HDZ-a. Ta njegova rečenica prelila je čašu strpljenja predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Dotad je mirno slušao optužbe na svoj račun za loš rezultat na izborima.

Brkićeve riječi su ga izbacile iz takta pa je počeo prozivati lokalne organizacije za njihove rezultate.

“Ne, nikad u politici nisam čuo čovjeka koji tako loše podnosi kritike”, rekao je za Index jedan od sudionika sastanka. Plenković, kaže, nije podivljao, ali bio je jako blizu toga.

Predsjedniku stranke na teret su stavili katastrofalnu listu, koja osim Dubravke Šuice, nije imala nijedno jako ime.

“Na to je odgovorio da Ressleru nitko ne može prigovoriti da je manji konzervativac od Stiera”, rekao je Indexov sugovornik koji tvrdi da nije mogao vjerovati svojim ušima kada je Plenković u istu rečenicu smjestio Davora Stiera i Karla Resslera.

Šeks krivio Crkvu

Na sastanku najmoćnijih ljudi HDZ-a je, naravno, bio i Vladimir Šeks. Njegov posinak Karlo Ressler bio je nositelj HDZ-ove liste koja je osvojila samo četiri mandata. On je, razumljivo, branio i svoga posinka, i predsjednika stranke koji ga je izabrao za nositelja.

“Šeks je na sastanku optužio Crkvu i biskupe da su otvoreno navijali za Marijanu Petir“, tvrdi Indexov sugovornik iz HDZ-a.

Nakon sastanka, pak, Andrej Plenković je pokušao smiriti cijelu situaciju. Po njemu krivnju za loš rezultat HDZ-a snose, u podjednakoj mjeri, mediji koji dovoljno ne izvještavaju o uspjesima njegove vlade, i građani koji ne percipiraju njihove maestralne poteze, javlja Index.

Za svaki slučaj, dođe li do unutarstranačkih obračuna, Plenković si je ostavio i rezervnog krivca – lokalne organizacije HDZ-a.

“Detaljno ćemo analizirati sve rezultate”, odgovorio je Plenković na pitanje o unutarstranačkim sabotažama.1 KOMENTAR

 1. Da, da, kriva Vam je crkva, krivi su građani, krivi su svi! Samo ovi oko Plenkvića su ispravni. Brkiću ste smjestili, a kako će vam aktivirati članstvo kojim je upravo tebe Plenkoviću postavio na poziciju predsjednika HDZ. Potom i premijera!
  Sramite se prizivati nekoga, a za sve si upravo ti krivac Plenkoviću.
  Tvoja odluka za listu za koju si rekao DA ćeš biti ODGOVORAN. U čemu je problem, u tebi i tvom ministru Kuščeviću, sramotnim za potpise koje niste prihvatili. Marakeš, istambulsku, U ime obitelji i slično.
  Pa zar su ti trebali dati glas oni koje ste proglasi kao krivotvoritelja potpise.
  Da gospođo, 400 tisuća građana koji su isključivo bili HDZ glasači,oduzeli ste im njihovo pravo potpisa za referendum. Da bude još veći apsurd cca 45000 Hrvata ste proglasili nepismenim-neznaju se potpisati, a tražite da Vam daju glas.
  Naravno samo ti Plenklviću, Kuščeviću i dreugi niste krivi i odgovorni za fijasko.
  SRAM VAS BILO, TREBATE OTIĆI. Vaše postojanje i vođenje HDZ u propast i nestanak. Očito imate cilj da uništiti stranku….

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime