Hajduk je u 11. kolu HT Prve lige u domaćem ogledu s Varaždinom slavio rezultatom 2:0, a svoja su viđenja nakon utakmice podijelili treneri. Gostujući strateg Borimir Perković prvi je iznio svoje impresije o susretu.

– Volio bih da smo odigrali bolje, ali došli smo bez 4-5 standardnih igrača, dogodila se neka viroza i utjecala na sve što smo vidjeli na terenu. Žao mi je što to spominjem, nije alibi, ali morao sam to reći. Nadali smo se da ćemo iz neke kontre doći u šansu i zabiti, no nismo bili dobri. Hajduk je cijelu utakmicu bio dominantan i preostaje nam samo čestitati im na pobjedi.

Dojam je da ste se za razliku od mnogih momčadi došli nadigravati, a ne parkirati autobus u kazneni prostor.

– Dogovor je bio da pokušamo izići i ostati u Hajdukovom dijelu terena te uz visoki presing ostati gore. To je bila želja, izlaziti iz defanzivnog bloka i tražiti svoje šanse.

Kako vidite Hajdukovu igru, mogu li konkurirati za naslov prvaka?

– Uvjeren sam da je Hajduk puno bolji i ozbiljnji nego prije nekoliko sezona. Nije svako zlo za zlo, pa ni ono ispadanje iz Europe. Doveli su nekoliko novih igrača i ispravili nepravdu prema starom treneru pa sam uvjeren da će s njegovim povratkom i novim kadrom Hajduk ući u borbu s Dinamom za prvi mjesto.Potom je svoja razmišljanja o susretu iznio Hajdukov trener Damir Burić.

– Mislim da smo danas vidjeli momčad koja je htjela, željela i realizirala pobjedu. Nije to sve tako lako kako je djelovalo. Varaždin je neugodna i dobra momčad, no naši su momci danas odigrali koncentiranu i kvalitetnu utakmicu. Vidjeli smo pregršt šansi, a one se stvaraju kroz igru, dominaciju i kreaciju. Šteta što realizacija nije bila na nivou, to je nit koja nam se vuče kroz puno utakmica, mogli smo to prije i mirnije privesti kraju. No momci su pod pritiskom prvog mjesta, ali sve u svemu moramo im reći da su zaslužili pobjedu te da idemo još više raditi. Mi smo jako kritični sami prema sebi, ali moramo znati da su kritike dobronamjerne jer netko zlonamjeran može i nakon ove utakmice nešto izmisliti. S Interom smo imali loptu 78% u nogama, bili smo dominantni, a kritiziralo nas se.

Hamzi se jako zamjera nedostatak vanjskog šuta, a danas pogađa stativu, Nejašmić je bio dobar, Jairo nije komplicirao… Je li iz vaše perspektive ovo naznaka da se momčad navikava na vaše zahtjeve?

– Mi stvaramo mnogo situacija pred golom i šteta što neke nismo okrunili, ali vidimo da smo na dobrom putu, da momci žele. Žao mi je što Hamzina stativa nije ušla, Caktaš je mogao zabiti gol, ali dogodi se da ponekad ne zabijete velike šanse. Međutim, igrači će s ovim radom i načinom ići na dobar put jer momčad to želi i sprovodi sve dogovoreno.

Što je s trojicom igrača koji su izašli, ima li ozljeda?

– Malo smo se prepali kad smo vidjeli neke igrače da šepaju, ali čekamo da liječnička služba napravi pravu analizu.

Igra je bila bolja od rezultata, je li to dodatna vrijednost ove utakmice?

– Mi smo i protiv Intera igrali dobro, imali smo 5 igrača u momčadi kola… Sve u svemu, odigrali smo dobre utakmice. Istra nije bila na nivou, dogodi nam se 5 minuta spavanja pa vraćanja i opet neka negativnost. Mi ne letimo, čvrsto smo na zemlji i točno znamo što možemo. Sad je fokus na Lokomotivi i to je to.