Četvrtak je Dalmaciji donio stabilno i djelomično sunčano vrijeme. Oborine su uglavnom izostale, osim na otvorenom moru i u pograničnom području s BIH.
Umjereno je zahladilo u odnosu na srijedu. U najtoplijem dijelu dana u Zagori je bilo od 3 do 5 stupnjeva, a uz obalu i na otocima od 7 do 10 stupnjeva Celzijevih. Navečer je počeo umjeren pad temperature zraka.

Dan je obilježila umjerena do jaka bura koja je podno obalnog gorja imala olujne udare. Prema podatcima DHMZ-a, najjači udari vjetra zabilježeni su u Podvelebitskom kanalu, preko 130 km/h. U Makarskoj su udari dosezali čak 104 km/h, u Splitu 86 km/h, a u Šibeniku i Dubrovniku 79 km/h.

Vjetar uzrokuje probleme u cestovnom prometu. Prema izvješću HAK-a, zbog jakog vjetra za sav je promet zatvorena državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27),
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar -DC3),
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
Paški most.

Tijekom petka očekuje se daljnje slabljenje vjetra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime