BULJ: “Zašto može cesta do nečije vrtače, tunela od 40 milijuna kuna, a ne može do Cetinske krajine?”

"Projekt mora biti gotov do 2023. godine. Jeste li što poduzeli u zaštiti rijeke Cetine?" pitao je Bulj


Miro Bulj

Bez većih drama trebala bi proći današnja, 39. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja se održava u amfiteatru FESB-a. Ukupno je predviđeno 35 točaka dnevnog reda, niti jedna nije posebno sporna pa se zapravo ‘najatraktivniji’ potezi očekuju tijekom aktualnog sata. Izbori su, je li, blizu.


ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA SD ŽUPANIJE: Vijećnici će pogledati izvješće o kakvoći mora na plažama

Uključio se u raspravu Miro Bulj, pitanjima o sinjskom kraju. Naravno.

– Što je poduzeto u očuvanju rijeke Cetine? Imamo problem aglomeracije Sinj koji je značajan za cijelu Dalmaciju. Projekt mora biti gotov do 2023. godine. Jeste li što poduzeli u zaštiti rijeke Cetine, ne samo zbog napajanja vodom nego i zbog proizvodnje 50 posto hidroenergije u RH?

Drugo pitanje je brza cesta od Križica do Kukuzovca. Vidim da ste se izborili za Vučevicu do tunela Kozjak. Obećano je da će ova cesta početi 2016. godine, to je najznačajniji projekt za najpotentniji kraj za življenje u Hrvatskoj koji postaje predgrađe Splita. Obećali ste da ćete početi graditi 2019. godine. Uglavnom, zbog čega se zaobilazi Cetinska krajina?Pokušali su Bulja umiriti dožupan Ante Šošić, ali i župan. Danas je Boban stvarno ‘lagan na nogama’.

– Da, primijetio sam vaše aktivnosti u Saboru, zalažete se za izvorsku, kristalnu vodu iz Cetine. No isto tako treba znati da postoje određene aktivnosti kroz aglomeraciju, a javni natječaji su neumoljivi. Onaj tko ih priprema mora imati percepciju i širu sliku vrijednosti radova i materijala. Neće biti druge nego ponoviti natječajnu dokumentaciju i neke aktivnosti staviti van tog projekta kako bi ušli u financijski okvir. Što se tiče ceste, krenuli smo se izboriti za taj krak. – pomirljivo je odgovorio župan.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Kredit za ŽUC ispao, krenulo jako s aktualnim satom

Dožupan Šošić je pak naglasio kako su aktivnosti HC-a na području naše županije posljednje četiri godine značajno porasle te da je Županija naravno zainteresirana za taj pravac no kako nemaju izvršne ovlasti nad HC-om prisiliti ih na akciju. No, splitska aglomeracija je top-tema u Vladi RH, pokušali su umiriti Bulja.
Djelomično je pomoglo…

– Ako može Vir, zašto ne može Sinj. A za cestu, studija je bila 2016. godine pa je odabrana varijanta, vi ste rekli da će krenuti 2019. godine. Ali nije bitno što je tko rekao, nego su bitni dvostruki kriteriji – zašto može ići cesta do ‘tunela’ od 40 milijuna kuna, do vrtače nečije, a 500 tisuća ljudi ne može dobiti cestu?!

– Vrlo brzo ide natječaj za sami tunel – između ostalog je kazao župan i najavio natječaj za tunel kroz Kozjak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
0
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime