Mještani Omiša danas su blokirali Jadransku magistralu na 10 minuta, nezadovoljni činjenicom da se od četvrtka trebala zatvoriti DC 70 na 45 dana.

Naime, Hrvatske ceste kao investitor nastavljaju radove na Omiškoj zaobilaznici, strateški važnom projektu koji bi u budućnosti postao dio brze ceste između Splita i Omiša. Omiška zaobilaznica na istoku je više-manje gotova, probijen je i tunel koji sada gleda na kanjon Cetine. Iduće dvije godine se trebaju nastaviti radovi na zapadnoj obali Cetine kako bi se konačno mostom koji izlazi iz surih stijena premostila rijeka, a samo središte Omiša “oslobodilo” nevjerojatnih prometnih čepova, pogotovo u srcu sezone. To je dakle strateški projekt koji nitko ne osporava. E sad, kako bi se pripremila ta zapadna (desna) strana obale Cetine – kako su informirali iz HC-a, riječ je o “čišćenju i obaranju nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona Cetine” – cesta DC70 koja prolazi ispod tih litica će od četvrtka biti zatvorena. Potpuno. Možda i dulje od 45 dana, jer “izvođenje radova uvelike ovisi o vremenskim (ne)prilikama”.

OMIŠ NA NOGAMA Održan prosvjed usprkos kiši: “Osjećamo se izigrano, nitko nas nije pozvao na sastanak”

Mještani su organizirali mirni prosvjed, nakon kojeg je održan sastanak Josipa Škorića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, s gradonačelnikom Omiša Ivom Tomasovićem.

“Dogovoreno nije ništa nego je odlučeno da se ide u nabavu i realizaciju projekta sa brodicama. Sa brodicama će se prevoziti putnike iz Zakučca u Omiš i obrnuto. To je to. Mi nismo zadovoljni s tim. Po nama ima nekoliko rješenja, a oni moraju ponuditi bolje rješenje. Mi imamo prijedloge, a glavni je prijedlog tunel Lisičina”, kazao nam je Mario Fistanić, predsjednik Mjesnog odbora Gata.Fistanić nam kaže da bi već sutra bili zatvorili cestu za promet da nije najavljen prosvjed. Ovako je sve odgođeno za 10-ak dana, dok se ne nabave brodice.

“Radovi su odgođeni za vjerojatno 10-ak dana dok se sve to ne realizira, s tim da bi vjerojatno cesta bila sutra zatvorena. Planirali su zatvorit cestu sutra bez ikakvih brodica, bez ičega, da se nije dogodio ovaj prosvjed ne bi bilo ni ovoga”, kaže nam.

Pitali smo ga i hoće li ponovno organizirati prosvjed, evo što nam je kazao: “Planiramo se naći i vidit šta dalje, ali ovo je neprihvatljivo”.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime