Zahvaljujući entuzijazmu i pogledu prema budućnosti za “pametne stvari” mladog načelnika općine Brela Stipe Ursića, u to malo dalmatinsko mjesto stigla je prva “pametna”, odnosno “smart” klupa iz porodice hrvatske tvrtke EnergoMobilovih pametnih uređaja!

Kako je ovo malo dalmatinsko mjesto nadomak Makarske jedno od najboljih turističkih destinacija na Jadranu, te dugi niz godina osvaja brojne nagrade u turizmu i ponosi se svojim prepoznatljivim brandom Kamenom Brela i najljepšom plažom na Jadranu -Punta Rata, tako načelnik i tim ljudi oko njega nastoje ukomponirati modernu tehnologiju i tradiciju jer njihovi gosti zaslužuju samo najbolje.

Još jedna odlična inicijativa načelnika koja se provodi u dijelo u 2018. je veliki projekt pokrivanja kompletnih Brela s FTTH tehnologijom, što će značiti optiku do svake kuće i to s 500Mbps/s brzinama interneta. Bit će to prvi takav primjer u Hrvatskoj. Kako se u modernom svijetu turizam ne može zamisliti bez super brzog interneta, ovu inicijativu i realizaciju treba pohvaliti u svim segmentima jer takav pogled i razmišljanje te sama realizacija može biti primjer za sve one koji žele dobro svojim lokalnim samoupravama i zajednici.

Ovo je još jedan primjer kada se sa općinom upravlja kao da je obitelj. Zato Brela, držimo vam “fige” da uspijete u svim pametnim stvarima i jedva čekamo veliki intervju s načelnikom Stipom Ursićem nakon realizacije zacrtanih projekata.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0