BRAVO ZA ŠIBENSKI CRVENI KRIŽ U godinu dana podijelio 15 tisuća paketa s hranom i higijenskim potrepštinama

Crveni križ uvijek treba volontere, pa pozivaju sve zainteresirane da se jave i pomognu koliko mogu


Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik predstavilo je rezultate projekta „Suzbijanje siromaštva podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći na području Šibensko – kninske županije“ koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.


– Uspjeli smo u manje od godinu dana podijeliti 10 tisuća paketa hrane, 5 tisuća s higijenskim potrepštinama te 1074 paketa školskih ruksaka. Vjerujemo da smo zadovoljili potrebe naših korisnika jer imamo pozitivne reakcije. Danas je zadnji dan projekta i već se interesiraju kad će sljedeći – kazala je Višnja Erceg, voditeljica projekta za sibenikin.

Cilj projekta bio je suzbiti siromaštvo podjelom paketa hrane, higijene i školskih potrepština socijalno ugroženim skupinama na području Šibensko – kninske županije, odnosno u Šibeniku, Skradinu, Bilicama, Pirovcu, Primoštenu, Rogoznici, Općina Murter-Kornati te u Tisnom i Tribunju.

Paketi su bili poprilično izdašni, kažu iz šibenskog Crvenog križa, a oni s hranom težili su oko 15 kilograma. Te pakete su dijelili svaki mjesec dok su higijenske pakete korisnici mogli dobiti svaki drugi mjesec. S obzirom na to da uspješnost, ne planiraju stati s ovim projektom.

U sklopu projekta održana su stručna predavanja, izrađene su stručne brošure kao što je socijalna kuharica s receptima različitih jela u vrijednosti od 10 kuna po osobi, a osim toga, izdali su i financijsku brošuru, brošuru o problemima djece koja dolaze iz obitelji primatelja minimalne naknade.

– Plan je nastaviti. Ljudi su zainteresirani i bilo bi bezveze da odustanemo iako je projekt prilično zahtjevan. Nije riječ samo o administrativnom poslu već i o terenskim dijelu te radu u skladištu. Čekamo kad će izaći novi natječaj pa smo trenutno u tim pripremama- pojašnjava Erceg.

Na projektu su bili angažirani voditelj projekta i administrator te skladištar putem mjera Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje na javnim radovima, a veliki dio posla odradili su i volonteri.

Skladištar, a inače volonter Crvenog križa koji je volontirao u Slavonskom brodu i Opatovcu Zoran Lepur, kaže da kad jednom volontirate, ne možete stati.

– Na volontiranje sam se odlučio sasvim slučajno, a jednom kad probaš i vidiš kako pomažeš ljudima, jednostavno nastaviš. Ispunjava me i zadovoljstvo mi je. Na ovom projektu sam bio skladištar i pomagao sam u podjeli paketa – kazao je za sibenikin Lepur.

Crveni križ uvijek treba volontere, a naglašavaju kako su ovim projektom dobili i dosta novih volontera pa pozivaju sve zainteresirane da se jave i pomognu koliko mogu.

Prvotni iznos projekta, koliko je bilo moguće povući sredstava je 2.950.000 kuna, ali s obzirom na to da je Crveni križ ušao u proces javne nabave, pala je cijena paketa pa je na kraju vrijednost oko 2.089.000 kuna.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime